Liga nacija: Bosna nadjačala Austriju!

Liga nacija: Bosna nadjačala Austriju!

 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras selekciju Austrije rezultatom 1:0.

Pred punim tribinama stadiona “Bilino polje“ u Zenici izabranici selektora Roberta Prosinečkog odigrali su tešku utakmicu protiv iskusne ekipe Austrije.

Niti jedna ekipa u prvom poluvremenu nije imala izrazite prilike za postizanje gola, a domaća selekcija Bosne i Hercegovine na početku drugog poluvremena imala je dvije dobre prilike koje nisu uspjeli realizirati Edin Džeko i Haris Duljević.

Bosanskohercegovački nacionalni tim u vodstvo je došao u 78. minuti meča. Odličnu asistenciju Elvisa Sarića u gol odluke pretvorio je kapiten tima Edin Džeko.

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko ima 53 postignuta gola u 95 nastupa za reprezentaciju – čime drži rekorde po broju postignutih golova i nastupa za državnu selekciju.

Bosna i Hercegovina je trenutno lider Grupe 3 u B diviziji UEFA-ine Lige nacije, a naredni meč igra na domaćem terenu 15. oktobra protiv Sjeverne Irske. Mjesec kasnije će “zmajevi“ igrati posljednji meč na gostovanju u Austriji.

Sažetak meča na linku ispod…

Bosnia-Herzegovina vs Austria

Previous Muzej soli u Tuzli: Od neolita do današnjih dana
Next Zemljo tisućljetna... Bilino polje stotinama godina svjedoči ponosu bosanskom

You might also like

SPORT

Visoka pobjeda bosanskih juniora u Srbiji

U-19 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Trening kampu FSS u Staroj Pazovi odgovarajuću selekciju Srbije sa 3:0. Dva gola postigao je Filip Čuić u 32′ i 57′,

SPORT

Fudbal: Bosna i Hercegovina bolja od J. Koreje, tri gola Edina Višće! (VIDEO)

  Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je prijateljsku utakmicu s domaćom selekcijom Južne Koreje. Domaćina, učesnika nadolazećeg Mundijala Zmajevi su pobijedili s visokih 3:1.  Golove za našu reprezentaciju postigao

SPORT

Vjerujem da Bajević može odvesti našu zemlju na EP. Volio bih to radi svih Bosanaca i Hercegovaca

Jeste li zaboravili Marka Topića? Da, to je onaj fudbaler iz Oštre Luke koji je odlučio igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u najtežim trenucima 90-ih godina. U dresu s