Apel za pomoć Zeničaninu Alminu Gaziću oboljelom od melanoma

Apel za pomoć Zeničaninu Alminu Gaziću oboljelom od melanoma

 

Da Bosna i Hercegovina obiluje ljudima dobre volje i humanitarcima pokazala je i akcija sakupljanja novca za liječenje Zeničanina Almina Gazića (1984.) koji je prije tri mjeseca obolio od melanoma (karcinoma kože), a karcinom se potom proširio na limfne čvorove, jetru i skelet.

Za terapiju koja mu je neophodna potrebno je izdvojiti 60.000 KM u prvoj fazi liječenja. Novac mu je prijeko potreban, jer njegova porodica nije u finansijskoj mogućnosti da tako skupu terapiju plati.

U samo dva dana akcije vijest su prenijeli brojni mediji, organizirano je i prikupljanje novca u nekoliko ugostiteljskih objekata, a planinarski klub “Azimuth 135” organizirat će i humanitarni pohod kojeg su nazvali “Evo ruke, Almine”.

Ovo je samo još jedan u nizu humanitarnih pohoda u organizaciji ovog kluba pod vodstvom Afana Abazovića koji je kazao da su “neke stvari veće i od planine i od bilo kakvog projekta – život”.

Obavijestio je zainteresirane da će u nedjelju, 30. septembra biti organizirana planinarska tura, a sva sredstva prikupljena od vaučera za učešće bit će usmjerena za liječenje Almina Gazića.

Planinarska tura će ići putem Sebuje – Rogatka – Bobovac – Šain klada – Lisote – Vranduk u dužini od 22 kilometra, prelijepim šumama ovog dijela zeničke okoline uz malo teže kondicione zahtjeve.

– Istovremeno, to će biti promocija druge od dvije etape Zelene linije Via Dinarice, a na kraju ture učesnici će svratiti do Almina da mu požele izlječenje – kazao je Abazović.

Vaučer za učešće je u iznosu od pet KM ili više, po mogućnosti, a prijevoz do Sebuja je redovnom linijom Zenicatransa, autobuska stanica Zenica – Sebuje – Trešnjeva Glava, a povratak iz Vranduka bit će jednom od nekoliko autobuskih linija koje voze ka Zenici.

Također, apoteke koje će nabaviti prijeko potrebne lijekove ovom mladom ocu dvije djevojčice od kojih jedna ima četiri godine, a druga tek tri mjeseca, obavijestile su porodicu da će se odreći svoje marže kako bi distribucija lijekova bila jeftinija.

Porodica Almina Gazića zahvalila je svima koji su se tako brzo odazvali apelu za pomoć i najavila da će, ukoliko se bude prikupilo više sredstava od potrebnih za liječenje Almina, ona biti uplaćena na račun drugih bolesnih osoba kojima je pomoć potrebna.

Uskoro će biti uspostavljena i telefonska linija putem koje će pozivatelji moći donirati dvije KM, a do tada novac je moguće uplatiti na sljedeće žiro račune:

Za uplate iz BiH:

Ime i prezime: Almin Gazić

Žiro račun: 134-481-10020614-40

Banka: ASA Banka d.d.

Za uplate iz inostranstva:

Ime i prezime: Amin Gazić

Adresa: Vranduk 22, Zenica, Bosnia and Herzegovina

Broj računa: 10020203955

IBAN: BA391413551320192492

Swift code: BBIBBA22XXX

Naziv banke: Bosna Bank International d.d. Sarajevo BiH

Korespodentna banka: UniCredit Bank Austria

Swift korespodentne banke: BKAUATWW

Previous Obilježena 15. godišnjica otvaranja Memorijalnog centra Potočari - Srebrenica
Next Bosanska građevinska firma GMC radi širom svijeta za poznate klijente

You might also like

ŽIVOT

Sedmogodišnja Daša: „Želim biti bosanski vojnik“

Priča iz Muzeja Kaknja… -Jedna izuzetno zanimljiva posjeta Muzeju Kaknja danas je zabilježena u našim muzejskim memoarima. Naime, sa svojim ocem posjetila nas je sedmogodišnja Daša Delibašić, koja je odmah

ŽIVOT

Novi život u Ketenovićima kod Knežine: Rođeno prvo povratničko dijete u sokolačkoj regiji

  Melisa (28) i Elvis Hamzić (30) iz sela Ketenovići u Knežini kod Sokoca krajem oktobra postali su roditelji bebe Lejle, prve povratničke bebe na ovom području, javlja Anadolu Agency

ŽIVOT

Imam i sveštenik saigrači u Kantonalnoj ligi: Iskreno prijateljstvo, puno poštovanja i ljubavi

Krajem prošlog mjeseca na utakmici osmog kola fudbalske Lige Hercegovačko-neretvanskog kantona između Nogometnog kluba Mostar i Univerzalne škole sporta Fortuna, u timu Fortune u 55. minuti na teren su zajedno