Zimska čarolija na Bjelašnici

Zimska čarolija na Bjelašnici

 

Po uzoru na sve velike svjetske ski centre koji tokom sezone već tradicionalno nude bogate gastro, ugostiteljske, sportske, rekreativne i zabavne programe svojim gostima. Bjelašnica će ove godine po prvi put ponuditi svojim posjetiocima slične sadržaje.

Na javnoj površini općine Trnovo, tačnije na lokaciji Babinog Dola organizovat će se kulturno sportska manifestacija “Telemach Winterhane market & fun zone 2019” u okviru koje će posjetioci Bjelašnice moći uživati sportske i kulturne događaje, a sve besplatnog karaktera.

Navedeni zimski događaj trajati će od 28.12.2018. do 28.02.2019. i obogatiti nastupajuću zimsku sezonu na Bjelašnici. Zimska čarolija u centru Bjelašnice sadržavat će FUN zonu, klizalište za djecu, te će u ograđenom dijelu prostora biti postavljene drvene kućice za prodaju suvenira, hrane i pića. Dakle, program će sadržavati bogatu ugostiteljsku ponudu uz raznovrstan izbor internacionalne i domaće “street food” hrane, koncerte i DJ nastupe, dječije igralište, klizalište, hokej teren, ski i snowboard školu, QUAD i snowmobile školu sigurne vožnje te mnogo drugih sadržaja za cijelu porodicu- koncerti, nastupi i aktivnosti, koje će biti besplatni za sve posjetioce Bjelašnice.

FUN zona sa 10 brandiranih koliba i binom će posjetiocima nuditi raznovrsne gastronomske delicije, vrhunsku ugostiteljsku ponudu, prodaja suvenira i drugih proizvoda- s posebnim naglaskom na lokalne i tradicionalne proizvode i metode izrade.

Projekat pod punim nazivom “Telemach Winterhane market & fun zone 2019” ima za cilj da sva dešavanja na Bjelašnici tokom sezone uzmu učešće u ovoj manifestaciji tako što će centralni dio tj. FUN zona biti mjesto proglašenja pobjednika, prostor za predstavljanje aktivnosti, takmičara i slično.

Partneri i sponzori “Telemach Winterhane market & fun zone 2019” su: Općina Trnovo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, JP Sarajevo, ZOI 84, Telemach, Federalna Uprava Civilne Zaštite, EYOF, Red Bull Home Run, AS Holding – Oaza, Vispak, Klas, Maza, Smoki mini, Soko Štark, Dacia – Guma M, Polaris, Pirpa, Mahala hookah bar, Gelender, Stock BH, Zlatna rakija, Bavaria, AVS+, LG, Stanić Trade, Hadžić gradnja, Yassa doo, Limsar, GMS Outdoor, Atomic Comprex d.o.o. i Config.

Medijski partneri: Radio Sarajevo, ski.ba, bhsportlife, N1, Nova TV BH, Lilium Digital , LIFE i Akta.ba

Organizatori manifestacije su: Infinity Marketing Solutions, Teamm doo, UR Staza, New Event i Underground rock club.

Općina Trnovo kao partner projekta ima za cilj da ovom manifestacijom Bjelašnici priredi kvalitetnu aktivnost besplatnu za sve posjetioce i građane – ističu iz ove općine.

U prilogu 3D skica Telemach Winterhane market & fun zone 2019.

Previous Započela 'Starogradska bajka' - Besplatno klizalište i raznovrsni sadržaji
Next Krivajina vila u Zavidovićima, nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Svjetski dan rijeka simbolično obilježen na rijeci Buni

Tri stotine zanimljivih crteža ujedinjenih u mozaik, a na temu zaštite i očuvanja rijeka kao prirodnih blaga, simbolično je izloženo pored rijeke Bune, na mjestima gdje su planirane gradnje mini

BH RAZGLEDNICA

Turisti i regiona preplavili Sarajevo: ‘Jako je lijepo. Nisam očekivala da je ovako veliko’

  Praznična atmosfera osjeti se na svakom mjestu. Većina turista stigla je u bosanskohercegovačku prijestolnicu organizovano i tu će provesti tri dana, koliko i traje organizovano novogodišnje slavlje  Muzika i

TURIZAM

Turisti pohrlili u Mostar i prije očekivanog vremena

  Za razliku od ljeta kada turisti iz raznih krajeva svijeta dolaze i uživaju u znamenitostima grada Mostara, tokom zime sasvim druga priča. Stara gradsksa jezgra ovih dana puna je