Od ambicioznih mladih programera do perspektivnih poduzetnika (Video)

Od ambicioznih mladih programera do perspektivnih poduzetnika (Video)

 

Od ambicioznih mladih programera do perspektivnih poduzetnika. Vedran i Damir pokrenuli su “15 do 3” originalnu bosanskohercegovačku platformu kojom želi odgovoriti na potrebe tržišta. Omogućava online pretragu i rezervacije termina u salonima ljepote, frizerskim i berberskim radnjama.

IT sektor je veoma perspektivan. Programiranjem se bavi sve više mladih koji uglavnom rade za strane klijente. Damir i Vedran odlučili su pokrenuti svoj biznis i kreirati korisnu stvar sugrađanima.

Bilo je i padova. Nekoliko neuspjelih projekata, ali to je sastavni dio poduzetničke priče. Ako želite uspjeti, morate učiti na svojim greškama – naglašavaju naši sagovornici.

Bosna i Hercegovina važi za državu koja ne podstiče građane da budu poduzetni, pokreću biznis i upošljavaju druge ljude. Oni u tome ne vide prepreku, a “15 do 3” već traži pojačanje u timu. Strah je osnovna prepreka na putu ka uspjehu. Nije lako pobijediti ga, a svako treba pronaći svoj način – dodaje Vedran.

Damir i Vedran planiraju ostati i svoj biznis razvijati u Bosni i Hercegovini. Vjeruju da ovdje mogu mnogo uraditi. U vidu imaju to da je Bosna i Hercegovina država koja se tek digitalno razvija te da nova IT rješenja mogu imati značajan uspjeh. Potrebne su dobre ideje, ali i naporad rad.

Video TV1.

 

Previous Meliha Klopić-Murtić uspješno se bavi proizvodnjom prirodnih preparata za njegu lica, kože i kose
Next Nurkić igra odlično u NBA, a na utakmicama ima podršku i svojih sunarodnjaka

You might also like

ŽIVOT

Trebinje: Mladi se odlučuju za život na selu (Video)

Nekadašnja željeznička stanica Hum, dvadesetak kilometara od Trebinja,bila je drugo po veličini željezničko čvorište u bivšoj Jugoslaviji. Nakon ukidanja uskotračne pruge, Hum je zamro, u ratu je devastiran i stanovnici

MADE IN BOSNIA-387

TRZ Hadžići: Uskoro proizvodnja prvog bosanskog ručnog raketnog bacača, model RPG 7

U svega 11 mjeseci Tehničko-remontni zavod Hadžići prešao je put od gubitnika do jednog od lidera u namjenskoj industriji u Federaciji BiH. Preduzeće koje se još u junu 2016. nalazilo

MADE IN BOSNIA-387

Bosanska kompanija Alma Ras među najvećim proizvođačima finog rublja u Evropi

Alma Ras je kompanija koja se nalazi među najvećim proizvođačima finog rublja u Evropi, sa 1.300 uposlenika i 70 posto izvoza u Evropu, ali i Sjedinjene Američke Države (SAD). Rasim Memagić,