Bosanska kompanija Alma Ras među najvećim proizvođačima finog rublja u Evropi

Bosanska kompanija Alma Ras među najvećim proizvođačima finog rublja u Evropi

Alma Ras je kompanija koja se nalazi među najvećim proizvođačima finog rublja u Evropi, sa 1.300 uposlenika i 70 posto izvoza u Evropu, ali i Sjedinjene Američke Države (SAD).

Rasim Memagić, glavni izvršni direktor kompanije Alma Ras, u seriji Leaders za Bloomberg Adriju kazao je kako ova kompanija postoji skoro 25 godina te je plod dugogodišnjeg rada. Najeveći dio kompanije čine mladi ljudi, od čega je čak 80 posto žena.

“Alma Ras svakom čovjeku koji dođe u firmu nudi dobru priliku da radi na najznačajnijim projektima, da radi s najvećim kupcima u branši na svjetskom nivou”, kazao je Memagić.

U sklopu kompanije postoji Edukacijski centar kroz koji su u Almi Ras prepoznali da mogu odgovoriti svim zahtjevima tržišta.

“Druga stvar koja je bila temelj za osnivanje Edukacijskog centra jeste da smo shvatili da je Alma Ras tokom ovih 25 godina saradnjom sa svim ovim brendovima te radom na velikim uspješnim projektima zapravo kumulirala znanja koja smo sakupljali u cijelom svijetu, od Japana do Amerike”, kazao je Memić.  

-Ni mi nekada nismo svjesni obima proizvodnje. Zato kažemo da smo jedan od najvećih proizvođača finog rublja u Evropi. Mislim da taj broj na godišnjem nivou će ove godine završiti na 25 miliona jedinica, istakao je Memagić.

(Bloomberg/MiruhBosne)

Previous Napreduje izgradnja ASA bolnice u glavnom gradu - prilika za medicinsko osoblje iz domovine i dijaspore
Next Kraljevskim stazama Bobovca – u historijskom kontekstu najznačajnija planinarska tura u Bosni i Hercegovini

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosanac podučava Kineze biznisu: Izlaganje dr. Lagumdžije na Svjetskoj Konferenciji o malim i srednjim preduzećima

Povodom dana posvećenog malim i srednjim preduzećima (Small and Medium size Enterprises – SME) zbog njihove uloge u ispunjavanju održivih razvojnih ciljeva (SDG), ustanovljenog odlukom Generalne  Skupštine  Ujedinjenih  Nacija, Kineska

Ekonomija/Biznis

Domaći trgovački lanac radnicima isplaćuje skoro 10 miliona KM finansijske podrške

Najveća domaća poslovna grupacija Bingo Group danas je u Sarajevu održala konferenciju za medije. Ova grupacija, sa skoro 9.000 zaposlenih, najveći je investitor i poslodavac u Bosni i Hercegovini, a

Ekonomija/Biznis

SBF: Bosna i Hercegovina nije mnogo zadužena, šanse su u poljoprivredi, energetici i turizmu

  Direktor BBI Banke Amer Bukvić i predsjednik Grupe Islamske razvojne banke (IDB) Bandar M. H. Hajjardanas su zvanično otvorili 9. Sarajevo Business Forum, koji će trajati dva dana. Bukvić je u uvodnom