‘Neće on(a) niđe’ – Uspješne priče mladih koji grade Bosnu i Hercegovinu

‘Neće on(a) niđe’ – Uspješne priče mladih koji grade Bosnu i Hercegovinu

 

U Bosni i Hercegovini postoje priče koje su dokaz da je uspjeh najmanje vezan za geografsko područje, te da uz jaku želju, veliki trud i neprekidan rad uspjeh postaje lako dostižan i u granicama Bosne i Hercegovine.

Odlazak sve većeg broja mladih u inostranstvo je jedna jako popularna tema u posljednje vrijeme, a događaj na tu temu je održan u četvrtak, 21.2.2019. u SPARKu. Sami naziv nabolje govori o poruci koju su organizatori htjeli poslati – Neće on(a) niđe. – Uspješne priče mladih koji grade BiH.

Četvero mladih i uspješnih poduzetnika iz Mostara, Nevena Pandža (Nutricioniziraj se), Senad Šantić (ZenDev), Sanjin Omerović (Digiqal) i Maja Miljević (SPARK & Zdrava Logika), održali su motivirajuće govore za oko 100 prisutnih posjetilaca.

Fotografija korisnika/ce SPARK.

Ispričali su svoju životnu priču – kako su došli do toga gdje su sad, koje su im prepreke bile na tom putu, zašto planiraju ostati u Bosni i Hercegovini te što žele poručiti mladima koji razmišljaju o odlasku.

Događaj je organizovan od strane ogranka Mladi sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti. Ovaj ogranak nije isključivo vezan za trgovinu i uslužne djelatnosti već za cilj ima pružiti priliku mladima za dodatnu neformalnu edukaciju, motivisati mlade da ostanu u Bosni i Hercegovini, upoznati ih sa svojim pravima na budućem radnom mjestu i slično.

 

Previous U Srebrenici se dnevno proizvede 400 kilograma rahat lokuma
Next Visoko: Umjesto političkim partijama, sredstva iz budžeta usmjerena na liječenje oboljele djece

You might also like

NAŠI DANI

Predstavljeno idejno rješenje spomen-obilježja „Ljiljan“

  U prostorijama Općine Centar u utorak, 20. marta 2018. godine održana je prezentacija idejnog projekta spomen-obilježja „Ljiljan“. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici nadležnih općinskih službi predvođeni načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem,

Ekonomija/Biznis

Bingo nastavlja razvijati proizvodnju voća i povrća

Zašto uvoziti, kada uspijeva i u Bosni i Hercegovini? U naselju Ciljuge, između Živinica i Tuzle, na površini od 28.000 m2 prostiru se savremeno opremljeni plastenici i površine za vanjsku

Ekonomija/Biznis

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine danas otvara predstavništvo u Istanbulu

  Prvo predstavništvo Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine (VTKBiH) u inostranstvu bit će otvoreno danas, u İstanbulu. Predstavništvo će svečano otvoriti predsjednik VTKBiH Ahmet Egrlić i ministar vanjske trgovine i