Komšić: Trebamo ustrajati na zajedništvu i očuvati nezavisnost Bosne i Hercegovine

Komšić: Trebamo ustrajati na zajedništvu i očuvati nezavisnost Bosne i Hercegovine

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Želјko Komšić uputio je  čestitku povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Komšić u čestitki ističe da će datumi 29. februar i 1. mart ostati  zauvijek zapisani u našoj historiji, jer je tih dana većina građana naše zemlјe jasno  dala svoj glas za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu.

– Tada se nismo dijelili na lijeve i desne, na liberalne i konzervativne, na urbane i ruralne, nego smo se svi zajedno, volјom većine građana, odlučili za nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu, za građansku Bosnu i Hercegovinu.

Ni danas se ne trebamo, kada je riječ o državi Bosni i Hercegovini, dijeliti u ideološke tabore. Trebamo ustrajati na zajedništvu i očuvati njenu nezavisnost, suverenitet i integritet.

Svim građanima Bosne i Hercegovine,  i svim Bosancima i Hercegovcima u dijaspori, čestitam 1. mart, Dan nezavisnosti. Nadam se da ćemo našu zemlјu uskoro uvesti u NATO i Evropsku uniju,  jer to je put koji omogućava sigurnu državu, dostojanstven i kvalitetan život za svakog od nas, kaže se u Komšićevoj čestitki.

Previous U Sapni obilježeni Dan nezavisnosti i Dan 206. viteške brdske brigade ARBIH (VIDEO)
Next Travnik: Održana svečana akademija povodom Dana Nezavisnosti

You might also like

NAŠI DANI

“Ono što se dešava u pojasu Gaze sa palestinskim narodom nema paralele u drugim historijskim trenucima. U stvari, postojalo je kada je Hitler odlučio da ubija Jevreje”

– Izrael je u nedjelju optužio brazilskog predsjednika Luiza Inasija Lulu da Silvu da je banalizirao holokaust i nanio uvredu jevrejskom narodu nakon što je uporedio izraelski rat protiv militanata

NAŠI DANI

Ovo je heroj Edhem Omerović čiji sin dobio otkaz sa posla zbog kleveta FTV-a

Brigadir Edhem Omerović, komandanta 206. viteške brigade i dobitnik priznanja “Zlatni ljiljan, sa generalom Atifom Dudakovićem i generalom Salihom Malkićem. Brigadir Omerović je otac Edvina Omerovića, mladića koji je dobio

NAŠI DANI

Direktor OSA-e na slobodi! Proces produkt političkih igara, tvrdi advokatica Nožica

Direktor Obavještajno sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osman Mehmedagić pušten je na slobodu. Sud BiH odbio je prijedlog državnog tužioca Olega Čavke da se Mehmedagiću odredi jednomjesečni pritvor. Mehmedagiću nije