Dodik plasira perfidnu i opasnu propagandu u stilu Miloševićevog režima

Dodik plasira perfidnu i opasnu propagandu u stilu Miloševićevog režima

Izjave Milorada Dodika da SDA popisuje vojno sposobne Bošnjake i zloupotrebljava namjensku industriju su totalne besmislice, ali vrlo opasne besmislice koje imaju nekoliko ciljeva, saopćeno je danas iz Stranke demokratske akcije.

Prvi cilj je, kako je saopćeno, da se skrene pažnja sa nedavne presude za genocid ratnom zločincu Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu i strah od posljedica te presude, s obzirom da vlasti entiteta RS odlikuju ratne zločince i nazivaju po njima studentske domove.

“Zatim je namjera da se skrene pažnja da je Dodik jedini krivac za opstrukciju formiranja Vijeća ministara i rada Predsjedništva BiH, te da se dodatno pokuša opravdati najava uvođenja rezervnog sastava policije u entitetu RS”, navedeno je u saopćenju.

S druge strane, kako stoji u saopćenju SDA, to je opasna i perfidna propaganda kakvu je vršio i Miloševićev režim uoči agresije na BiH. I tada su drugi optuživani da se naoružavaju i ugrožavaju sigurnost Srba, a onda se to koristilo kao opravdanja za agresiju. 

“Što se tiče namjenske industrije u Bosni i Hercegovini, ona će nastaviti da radi i da se razvija u skladu sa zakonima i propisima kao i do sada, svidjelo se to Dodiku ili ne”, poručeno je u saopćenju.

-Dodik je danas, nakon obilaska radova na Sabornoj crkvi “Svete trojice” u Mostaru, upoznao, pred novinarima, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa informacijama da su u tom gradu u posljednja tri mjeseca održane sjednice predstavnika raznih odbora SDA i da obaviještajne zajednice organizuju popis svih vojno sposobnih pripadnika bošnjačke zajednice.

“Prave profile, ko je bio u ratu, ko nije vojno obučen, da se pripreme po njima za neke eventualnosti”, rekao je on.

Dodik je ukazao da su fabrike namjenske industrije, kojih je šest na teritoriji Federacije, provećale nekontrolisanu proizvodnju oružja i municije, prenose agencije.

Previous VLASNIK FIRME IZ SARAJEVA NAJBOLJEM RADNIKU POKLONIO AUDI
Next Završena prva faza sanacije nekropole stećaka u Breškama kod Tuzle

You might also like

NAŠI DANI

U poplavljenim područjima USK-a štete veće od osam miliona KM

U poplavljenim područjima Unsko-sanskog kantona mještani uz pomoć volontera čiste teren, izvlače vodu i sumiraju nastalu štetu, koja prema prvim procjenama, iznosi oko osam miliona konvertibilnih maraka, javlja Anadolija. Goran

NAŠI DANI

Povratnik u selo kod Foče otvorio restoran: Ne gledam nikoga prema naciji i vjeri. Sve su to moji gosti. Bitno je ljudstvo i karakter

Fahrudin Frašto, čovjek koji je zbog ratnih okolnosti morao napustiti svoje ognjište, u ratu je čak i ranjen, ali to ga nije spriječilo, ne samo da se vrati – nego

NAŠI DANI

Proslava 25. novembra na Bobovcu: Antifašizam i obnova bosanske državnosti

  Središte srednjovjekovnih bosanskih vladara – Bobovac, u subotu će biti mjesto održavanja svečanog i kulturnog programa povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Na srednjovjekovnom bosanskohercegovačkom gradu