Srebrenica: Zasijano više od dvadeset dunuma krompira za potrebe humanitarne organizacije

Srebrenica: Zasijano više od dvadeset dunuma krompira za potrebe humanitarne organizacije

U mjestu Pale, u opštini Srebrenici danas je organizovana podjela i sadnja sjemenskog materijala na farmi EMMAUS-a, javlja AA.

Crveni polumjesec iz Turske je donirao nekoliko tona sjemenskog materijala za potrebe EMMAUS-a, a volonteri su organizovali akciju sijanja krompira. Danas će na farmi biti zasijano više od dvadeset dunuma krompira za potrebe organizacije EMMAUS.

Hamzalija Okanović, direktor EMMAUS-a ističe da je današnja akcija “hvale vrijedan posao”.

“Ovo je nama danas kao odmor, poslije napornog posla i konvoja kojeg smo ispratili za Siriju. Radnici su danas došli da se psihički odmore, a ujedno da iskoristimo priliku da zasijemo krompir za potrebe našeg prihvatnog centra u Dujama, u Doboj-Istoku, te za potrebe u Srebrenici naših kuhinja. Danas ćemo zasijati više od dvadeset dunuma krompira i nadamo se dobrom rodu”, kaže Okanović.

Navodi da EMMAUS ima dobru saradnju sa Crvenim polumjesecom iz Turske.

“Zapravo, mi imamo odličnu saradnju. Ovo je jedan u nizu projekata koji radimo u saradnji sa Crvenim polumjesecom. Ovakvi projekti su nama dragi, jer sami svojim radom proizvodimo hranu koju ćemo koristiti za ishranu naših korisnika”, rekao je Okanović i dodao da EMMAUS u Srebrenici djeluje već 14 godina. 

Suad Sokoldu, iz Turskog crvenog polumjeseca, kaže da će ova organizacija i dalje raditi na sličnim projektima. 

“Mi sarađujemo sa EMMAUS-om. Radimo na važnim projektima, od kojih je jedan ovaj za sjeme. Došli smo došli ovdje da realizujemo taj projekat. Mi smo donirali sjeme EMMAUS-u, i danas smo otpočeli sjetvu. Danas će biti zasađeno više od 20 dunuma, a mi ćemo i dalje nastaviti sa ovakvim i sličnim projektima. Turski crveni polumjesec je otvorio svoje predstavništvo u Bosni i Hercegovini za stalno. Mi smo na raspolaganju ljudima u Bosni i Hercegovini. Već nekoliko godina mi radimo određene projekte, ali u narednom periodu će ih biti još više”, rekao je Sokoldu.

Previous Konak u Zoviku kod Brčkog jedna od najstarijih građevina u Bosni i Hercegovini
Next Klanjana dženaza i obavljen ukop vlaseničkim žrtvama: Traga se za još 1.000 ubijenih

You might also like

NAŠI DANI

Pozitivni primjeri: Općine Novi Grad i Kakanj osnažuju porodice – novčani pokloni za novorođenčad

Općina Novi Grad Sarajevo i ove će godine dodijeliti simbolične poklone u iznosu od po 500 KM porodicama koje su dobile treće, svako naredno dijete i blizance. Tim povodom u

NAŠI DANI

Travnik obilježava 25. godišnjicu formiranja Armije RBiH i 23. godišnjicu 7. korpusa

Na području srednje Bosne i Bosanske Krajine nizom aktivnosti  obilježava se 25 godina od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine i 23 godine od formiranja 7. Korpusa ARBiH. Odavanjem počasti

NAŠI DANI

Sabor Islamske zajednice u BiH usvojio Deklaraciju o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici

Sabor Islamske zajednice na današnjoj sjednici u Sarajevu usvojio je Deklaraciju o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici, te predstavio Fetvu o genocidu nad Bošnjacima muslimanima u Srebrenici koju je 3.