Srebrenica: Zasijano više od dvadeset dunuma krompira za potrebe humanitarne organizacije

Srebrenica: Zasijano više od dvadeset dunuma krompira za potrebe humanitarne organizacije

U mjestu Pale, u opštini Srebrenici danas je organizovana podjela i sadnja sjemenskog materijala na farmi EMMAUS-a, javlja AA.

Crveni polumjesec iz Turske je donirao nekoliko tona sjemenskog materijala za potrebe EMMAUS-a, a volonteri su organizovali akciju sijanja krompira. Danas će na farmi biti zasijano više od dvadeset dunuma krompira za potrebe organizacije EMMAUS.

Hamzalija Okanović, direktor EMMAUS-a ističe da je današnja akcija “hvale vrijedan posao”.

“Ovo je nama danas kao odmor, poslije napornog posla i konvoja kojeg smo ispratili za Siriju. Radnici su danas došli da se psihički odmore, a ujedno da iskoristimo priliku da zasijemo krompir za potrebe našeg prihvatnog centra u Dujama, u Doboj-Istoku, te za potrebe u Srebrenici naših kuhinja. Danas ćemo zasijati više od dvadeset dunuma krompira i nadamo se dobrom rodu”, kaže Okanović.

Navodi da EMMAUS ima dobru saradnju sa Crvenim polumjesecom iz Turske.

“Zapravo, mi imamo odličnu saradnju. Ovo je jedan u nizu projekata koji radimo u saradnji sa Crvenim polumjesecom. Ovakvi projekti su nama dragi, jer sami svojim radom proizvodimo hranu koju ćemo koristiti za ishranu naših korisnika”, rekao je Okanović i dodao da EMMAUS u Srebrenici djeluje već 14 godina. 

Suad Sokoldu, iz Turskog crvenog polumjeseca, kaže da će ova organizacija i dalje raditi na sličnim projektima. 

“Mi sarađujemo sa EMMAUS-om. Radimo na važnim projektima, od kojih je jedan ovaj za sjeme. Došli smo došli ovdje da realizujemo taj projekat. Mi smo donirali sjeme EMMAUS-u, i danas smo otpočeli sjetvu. Danas će biti zasađeno više od 20 dunuma, a mi ćemo i dalje nastaviti sa ovakvim i sličnim projektima. Turski crveni polumjesec je otvorio svoje predstavništvo u Bosni i Hercegovini za stalno. Mi smo na raspolaganju ljudima u Bosni i Hercegovini. Već nekoliko godina mi radimo određene projekte, ali u narednom periodu će ih biti još više”, rekao je Sokoldu.

Previous Konak u Zoviku kod Brčkog jedna od najstarijih građevina u Bosni i Hercegovini
Next Klanjana dženaza i obavljen ukop vlaseničkim žrtvama: Traga se za još 1.000 ubijenih

You might also like

NAŠI DANI

Olimpijska baklja mira stigla u Sarajevo

  Olimpijska baklja mira stigla je iz Banje Luke u Sarajevo. Baklju su od Evropskog olimpijskog komiteta u Rimu preuzeli gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva Abdulah Skaka i Nenad Vuković,

NAŠI DANI

Naser Orić oslobođen optužbi za ratni zločin u okolini Srebrenice

  Naser Orić i Sabahudin Muhić oslobođeni su optužbi da su počinili ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, potvrđeno je danas presudom Drugostepenog vijeća Suda Bosne i Hercegovine. Naser Orić, bivši

NAŠI DANI

Dan pobjede nad fašizmom: U Mostaru odana počast poginulim borcima MUP-a i Armije RBiH

Povodom Dana pobjede nad fašizmom na mostarskim šehitlucima proučena je Dova šehidima i odana počast u proteklom ratu poginulim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine, te Ministarstva unutrašnjih poslova RBiH,