Mural Davorina Popovića u Radićevoj ulici u Sarajevu

Mural Davorina Popovića u Radićevoj ulici u Sarajevu

Oslikavanje murala legendarnom Davorinu Popoviću u Radićevoj ulici u Sarajevu, koje je počelo prije nekoliko dana u okviru Dana Kantona Sarajevo i Festivala Pop Art, bit će završeno 6. maja. 

Predsjednik Udruženja Obojena klapa i ulični umjetnik Benjamin Čengić Zian kazao je za Fenu da je frontmen grupe Indexi, ključna figura bosanske scene te da je imao veliki uticaj i na Sarajevo i na region.

– Gornji dio murala smo već obojili. Zabavljamo se dobro i nije nam teško, jer volimo ono što radimo – kazao je Čengić koji sa članom Udruženja Obojena klapa Alenom Ramčevićem svaki dan crta i boji mural.

Idejno rješenje za mural uradio je Armin Numanović, a novac je dala Vlada KS-a.

Previous Fočanska ljepotica ponovo u punom sjaju: Džamija Aladža spremna za otvorenje
Next Autodestrukcija na bosanski način

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Poemu “Srebrenički inferno” prvi put ove godine snimila djeca Srebrenice

“Srebrenički inferno” godinama je jedan od sadržaja na obilježavanju godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN Srebrenica 1995.” Poemu su prvi put ove godine, uz saglasnost autora, snimila djeca Srebrenice.

KULTURA I UMJETNOST

Jedan od motiva sa stećka – STABLO

Ovaj reljefni motiv stećaka najčešće izgleda kao vertikalno stablo od kojeg se na jednu i drugu stranu koso-gore odvajaju po dvije ili više grana koje su nekada spiralno povijene. Nekada

KULTURA I UMJETNOST

Bosanska pjesma sevdalinka u Tuzli i Sarajevu

U Bosanskom kulturnom centru u Tuzli 29. i 30. novembra održane su takmičarska i reviljalna večer 15. Festivala sevdalinke ”Sevdalinko u srcu te nosim”. Ovim događajima završena je manifestacija Mjesec