Bogati australijski biznismen postao bosanski državljanin

Bogati australijski biznismen postao bosanski državljanin

Australijski biznismen Christopher Gabriel , bivši direktor aviokompanije FlyBosnia, postao je državljanin Bosne i Hercegovine.

Gabriel važi za jednog od 100 najuticajnijih ljudi na svijetu na polju telekomunikacija, a u braku je sa bivšim počasnim konzulom naše države za region New South Wales Ðemilom Talić-Gabriel.

Pored Gabriela, državljanstvo Bosne i Hercegovine dobili su Ovgun Ahmet Ercan, turski naučnik i univerzitetski profesor, kao i srbijanska sportistkinja Anastasija Vojinović.

Riječ je o ranije donijetoj odluci Vijeća ministara da njih troje bude primljeno u državljanstvo Bosne i Hercegovine, koja je danas objavljena u Službenom glasniku i time stupila na snagu, prenose agencije.

Previous Dvije porodice osnovale zadrugu; njihovi proizvodi dospjeli u tržne centre širom zemlje
Next Mladi bosanski naučnik na pragu otkrića lijeka za tuberkulozu

You might also like

NAŠI DANI

Predramazanski ‘poklon’ muslimanima: Vlasti Srbije tokom noći srušile džamiju u Zemunu

Predstavnici komunalnih službi, uz podršku žandarmerije, jutros oko tri sata srušili su objekat Islamske zajednice u Zemun Polju u Beogradu. Tu je vijest za Al Jazeeru potvrdio Muhamed Jusufspahić, predsjednik Vrhovnog

NAŠI DANI

Asim Šahman – Poznati rukometni trener u projektu proizvodnje aronije i borovnice

  Uz rukomet, koji je zavolio još kao dječak, poznati trener i sportski stručnjak Asim Šahman sve više  postaje, kako kaže, ovisnik o prirodi i neiscrpnim ljepotama koje ona nudi.

NAŠI DANI

Na ceremoniji u Pazariću svečanu zakletvu položili pripadnici 16. generacije OSBiH

Pripadnici 16. generacije mladih vojnika danas su na prigodnoj svečanosti u Centru za osnovnu obuku Oružanih snaga BiH (OSBiH) u Pazariću položili svečanu zakletvu i potpisali ugovore za prijem u