‘Nova Vlada Kosova nikada neće staviti Srbiju i Bosnu i Hercegovinu u istoj rečenici’

‘Nova Vlada Kosova nikada neće staviti Srbiju i Bosnu i Hercegovinu u istoj rečenici’

Aljbin Kurti lider pobjedničke stranke Samopredjeljenje na Kosovu potvrdio je za intervju “Jedan” BHT1 da bi u novembru mogao preuzeti funkciju premijera Kosova, a nakon toga početi i rješavati pitanja koja se tiču uvođenja taksi na robu iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Kurti najavljuje direktne razgovore Prištine i Sarajeva i napominje da nova Vlada Kosova nikada neće staviti “Srbiju i Bosnu i Hercegovinu u istoj rečenici”.

– Mi ćemo stupiti u direktne razgovore sa Sarajevom i na taj način ćemo naći najbolje rješenje za saradnju naše dvije države. Sa našim stručnjacima i ekspertima u ekonomiji i stručnjacima međunarodnog prava i međunarodnih odnosa pokušat ćemo naći kreativno rješenje.

Nije dobro da sve ispričamo zbog toga što ne znamo detalje kakva bi mogla biti ta saradnja, ali saradnja između Prištine i Sarajeva mora biti – rekao je Aljbin Kurti, lider Pokreta Samopredjeljenje.

Kurti je izjavio da bi pregovori između Beograda i Prištine mogli početi prije izbora u Srbiji naredne godine.

Intervju “Jedan” je na programu BHT1, četvrtkom od 21 sat.

Previous U augustu u Kantonu Sarajevo više od 90 hiljada turista iz više od 60 zemalja
Next Mala Bosna u Turskoj (VIDEO)

You might also like

NAŠI DANI

Tim KBZ-a uspješno porodio ženu pozitivnu na kakoronavirus

Tim ljekara i osoblja KBZ kojeg su predvodili ljekari dr. Jasmin Hodžić i dr. Tarik Zulović uspješno je obavio prvi porod operativnim zahvatom tzv. “carskim rezom”, porodivši 24-godišnju pacijenticu iz

NAŠI DANI

Azerbejdžan uplatio više od milion maraka pomoći našoj zemlji!

Na podračun Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, koji je otvoren za uplatu donacija BiH u borbi protiv pandemije novog koronavirusa, Republika Azerbejdžan je uplatila 538.910,27 eura (1.054.016,87 KM), prenosi AA.

NAŠI DANI

Prijem u Predsjedništvu za sedam najboljih bosanskih studenata

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas sa sedam najboljih studente sa šest javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini koji imaju prosječnu ocjenu 10, istaknuvši da su