NP Una, sedamnaest posto više posjeta ove godine

NP Una, sedamnaest posto više posjeta ove godine

Ovogodišnja turistička sezona, s predsezonom i trenutnom podsezonom, u Nacionalnom parku ‘Una’ izuzetno je uspješna jer je ovo zaštićeno područje do sada posjetilo 117.000 turista.

To je povećanje broja posjetilaca od 17% u odnosu na prošlu godinu kada je područje ovog nacionalnog parka posjetilo stotinu hiljada gostiju.

U upravi NP Una izuzetno su zadovoljni i ovom turističkom godinom u kojoj vlada stalni interes organizatora turističkih posjeta za ovu destinaciju.

Direktor Amarildo Mulić navodi, da iako je turistička podsezona, područje Nacionalnog parka Una turisti još uvijek posjećuju, istina manje nego u jeku turističke sezone. Od početka operativne uspostave i razvoja , u proteklih osam godina, kako ističe u izjavi za rtvusk, postižu sve bolje rezultate, o čemu svjedoči broj turističkih posjeta koji je svake godine u primjetnom porastu.

(Foto: @ab_abajric)

Previous Daily Mail o Sarajevu: Cijenovno povoljan, prijateljski nastrojen grad
Next Bosanski rukometaši počinju pripreme za EURO 2020

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Manifestacijom ‘Stazom bosanskih vitezova’ obilježen Dan nezvisnosti Bosne i Hercegovine

U povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Javna ustanova Dom kulture Blagaj, u saradnji s osnovnim i srednjim školama Grada Mostara, organizovala je manifestaciju “Stazom bosanskih vitezova”. U povodu Dana

TURIZAM

Engleski ‘Evening Standard’: 10 razloga za posjetiti Bosnu i Hercegovinu u 2016

“Zemlja tirkiznih rijeka, srednjovjekovnih dvoraca i prelijepih slapova”, na ovako bajkovit način britanski Standard opisao je Bosnu i Hercegovinu dodajući kako je naša država jedna od najbolje čuvanih evropskih tajni.

BH RAZGLEDNICA

Sarajevo: Iz grada žičarama do Grdonja, Nahorevskih Brda i Vranjača?

Pionirska dolina i naselja Grdonj, Šip i Nahorevska Brda te Skenderija i Vranjače na području općine Centar uskoro bi mogli biti povezani žičarama! Ova ideja odavno se krčka u kuhinji