Novi Pazar: Balašević se izvinio zbog pjesme u kojoj psuje

Novi Pazar: Balašević se izvinio zbog pjesme u kojoj psuje

Đorđe Balađević, estradni umjetnik iz Srbije, u Novom Pazaru pred nastupajuću koncert na konferenciji za štampu, kao i na početku koncerta se izvinio muslimanima za pjesmu “O tetku” u kojoj vrijeđa osjećanja muslimana, javila je agencija SANA.

Na pitanje novinarke Agencije SANA da prokomentariše osude na račun pjesme “O tetku” gdje se psuje Bog, u prvom mahu je pokušao da objasni da je to žargonska i šaljiva pjesma s kojom nije imao namjeru nikog da uvrijedi, međutim na kraju je kazao da mu je žao i svima onima koji su se osjetili uvrijeđenim iskazuje blanko izvinjenje.

Međutim, Balašević se nije zadovoljio izvinjenjem sa konferencije za štampu, pa je ponovio izvinjenje u sali Doma kulture pred cijelom publikom koja ga je dočekala sa velikim ovacijama.

On je dodao da nema problema sa Bogom i da je nakon rata u Sarajevu bio vijesnik mira, a to je danas i u Novom Pazaru.

“Danas su pobijedili civilizirani ljudi koji vole svoju vjeru, a poraženi su retrogradni mrzitelji svoje vjere i identiteta”, navodi SANA, očigledno aludirajući na ministra Rasima Ljajića i njegovu izjavu u vezi tenzija koje su podignute pred gostovanje Balaševića u Novom Pazaru.

(sandžačke.rs/mb)

https://www.youtube.com/watch?v=k5SeKiCl_VI

Previous Otvorena izložba "Pišem ti bosančicom"
Next Bihać uskoro dobija Muzej 5. Korpusa

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Muzej soli: Iz neolitskih tava do bosanskih stolova

Jeste li se nekada zapitali, kada solite hranu, kako, odakle, i na koji način je kuhinjska so stigla do vašeg stola? Kako je stoljećima eksploatisana i na koji način je

KULTURA I UMJETNOST

Bošnjački institut u 2018. godini realizovao više od 100 programa

  Bošnjački institut – Fondacija Adila Zulfikarpašića, kao jedinstvena institucija nauke i kulture u Bosni i Hercegovini, već 16 godina aktivno doprinosi razvoju bosanskohercegovačke nauke i kulture kroz različite programe.

KULTURA I UMJETNOST

Ipak korist od Titovog bunkera u Konjicu: Danas je prostor za umjetnike i privlači pažnju vodećih svjetskih medija

Projekat Bijenale D-0 ARK Underground nastavlja da privlači pažnju najznačajnijih svjetskih medija. Titov bunker u Konjicu zauzima prostor od 6.500 kvadratnih metara. Podzemni grad u obliku potkovice i kodnog naziva