Bolja veza između Tuzle i Sarajeva: Završeni svi radovi na prijevoju Karaula

Bolja veza između Tuzle i Sarajeva: Završeni svi radovi na prijevoju Karaula

Završetkom III faze izvođenja radova na magistralnoj cesti M-18 Tuzla – Sarajevo, dionica Kladanj – Podpaklenik, kompletirani su svi radovi na izgradnji prijevoja Karaula. Ovime je otvorena i posljednja dionica na ovome prijevoju i stavljena na upotrebu učesnicima u prometu.

Kompletan projekat rekonstrukcije ove dionice izvodio se u tri faze te je obuhvatio izgradnju mostova M11 i M12, izgradnju tunela Karaula ukupne dužine 902 m i trase ispred i iza tunela (1195 m), te izgradnju dodatnog dijela trase dužine 1,5 km i mostova M13 i M14. Ukupna vrijednost projekta je 38,9 mil. KM.

Okončanjem ove faze radova, ukupna dionica skraćena je za 3 km a učesnici u prometu dobili su 4,5 km moderne ceste sa tri trake od kojih je jedna traka predviđena za kretanje sporih vozila. Ukupna niveleta saobraćajnice spuštena je za 120 m što je vrlo značajno za odvijanje prometa na prijevoju Karaula, pogotovo u zimskim uvjetima.

Previous Primjer razvoja agroturizma u Brezi - Turisti sami beru voće na plantaži
Next Cazin: Zanimljiva izložba na otvorenom povodom Dana državnosti

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

“Bosnaplod” Brčko lansirao na bosanskohercegovačko tržište liniju sokova Kulin

Nakon preuzimanja od strane Zeraa Agriculture Investment d.o.o. Sarajevo te zahvaljujući značajnim ulaganjima u infrastrukturu i proizvodne kapacitete, kompanija Bosnaplod d.o.o. Brčko lansirala je na bosanskohercegovačko tržište liniju sokova Kulin.

Ekonomija/Biznis

Bosanci sve bogatiji! Lani štednja u bankama uvećana za dodatnu milijardu BAM

Građani Bosne i Hercegovine u protekloj godini uštedjeli su još jednu milijardu maraka, pa njihovi ukupni depoziti na računima banaka sada iznose 12,3 milijarde KM.  Po podacima Centralne banke Bosne

MADE IN BOSNIA-387

Firma iz Zenice proizvodi odjevne komplete za policiju i sigurnosne snage Danske

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić posjetio je danas kompaniju “ECOCOMFORT” d.o.o. ZENICA, gdje je sa vlasnikom Fikretom Ramovićem razgovarao o poziciji na međunarodnom tržištu ove kompanije koja je 100% izvozno