Nigerijski studenti svjedoče o nasilju hrv. policajaca (VIDEO)

Nigerijski studenti svjedoče o nasilju hrv. policajaca (VIDEO)

MUP RH negira da su njihovi službenici oteli nigerijske studente i prebacili ih u BiH. Studenti za Žurnal svjedoče o načinu na koji su iz Zagreba prebačeni u šumu kod Velike Kladuše.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske oglasilo se o slučaju ilegalnog prebacivanja dvojice nigerijskih studenata  na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Ukratko, saopštili su da ne znaju kako su studenti iz Zagreba, preko šuma, završili u 112 kilometara udaljenom kampu za migrante u Velikoj Kladuši.

Previous U općini Pale u FBiH otvoren Agro-kulturni centar
Next Brčko: Potpisan Memorandum o razumijevanju između Vlade i Studen & CO Holding GmbH

You might also like

NAŠI DANI

Fikret Abdić opozvan s mjesta načelnika Velike Kladuše

Općinsko vijeće Velike Kladuše danas je izglasalo opoziv načelnika Općine Velika Kladuša Fikreta Abdića na inicijativu vijećnika SDA, NES-a, SDP-a, Naše stranke, dva nezavisna vijećnika i jednog iz redova DNZ-a.

NAŠI DANI

Konaković i s Milanovićem o ‘legitimnom predstavljanju konstitutivnih naroda’

-Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas u Uredu Predsjednika Republike ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj. Na sastanku se razgovaralo

NAŠI DANI

Ustavni sud: Korištenje naziva ‘zajedničke’ za državne institucije Bosne i Hercegovine neustavno

Ustavni sud Bosne i Hercegovine na dvodnevnoj plenarnoj sjednici je razmatrao zahtjeve Željka Komšića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i Šefika Džaferovića, u vrijeme podnošenja zahtjeva predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i