Neumlje iz susjedstva:  Hitrec predlaže da RH napadne našu zemlju i okupira Neum

Neumlje iz susjedstva: Hitrec predlaže da RH napadne našu zemlju i okupira Neum

“Putin bi to riješio za jedno popodne”, piše Hitrec u kolumni na desničarskom portalu

Poznati spisatelj Hrvoje Hitrec predlaže vojnu invaziju na Bosnu i Hercegovinu, i otimanje bosanskog grada Neuma po uzoru na Putinovo pripajanje teritorije u Ukrajini. Tim manevrom, piše Hitrec u kolumni na desničarskom portalu Projekt Velebit, izbjegla bi se potreba izgradnje Pelješkog mosta.

“Ovaj jedan koji tek viri iz mora jedva jedvice se rađa već desetljećima, ne bi li spojio Hrvatsku s Hrvatskom. Je li se mogla izbjeći njegova gradnja?”, piše Hitrec o mostu. “Jest, pa Neum je hrvatski grad po svemu i trebalo ga je mirno ili nemirno integrirati. Putin bi to riješio za jedno popodne”.

Za pretpostaviti jest kako pod “nemirnom integracijom” i putinovskim rješenjem Hitrec misli na vojnu okupaciju, kakvu je ruski predsjednik izveo na Krimu. Početkom 2014. godine ruske su snage zauzele teritoriju Krimskog polutoka i isforsirale njegovo pripajanje Ruskoj federaciji, piše Telegram.

Hitreca, jednog od osnivača HDZ-a te autora nekada popularnih Smogovaca, možemo podsjetiti na presudu Haškog tribunala po pitanju UZP-a.

Hrvatski Udruženi zločinački poduhvat protiv Bosne i Hercegovine nije prošao devedesetih godina prošlog vijeka – i osuđen je pred čitavim svijetom!

Šteta što su neke osobe, ali i politike iz našeg okruženja, i dalje zatrovane i izgubljene u smogu nacionalističkih i iredentističkih zabluda.

(MiruhBosne/Telegram)

Previous RH: Od ponoći dvosedmični karantin za građane nekoliko zemalja, među njima i Bosne i Hercegovine
Next Dalmatinci: Pretrpjet ćemo velike štete, Bosanci su stalni gosti

You might also like

NAŠI DANI

Brčko distrikt: Nastava u svim osnovnim i srednjim školama

Nakon što je Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta Bosne i Hercegovine 3. decembra donio Naredbu o početku nastave, danas je u svim osnovnim i srednjim školama na području Brčko distrikta Bosne

NAŠI DANI

Mostar: Obilježena godišnjica rušenja Starog mosta

Nekoliko stotina građana Mostara okupilo se danas na Starom mostu, na 28. godišnjicu rušenja najvrednijeg simbola kulturno-historijskog naslijeđa Bosne i Hercegovine, javlja AA. Simbolično, u 10:16 sati kada je srušen

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Interpol raspisao potjernicu za čuvarem u logoru “Trnopolje”

Interpol je raspisao potjernicu za Mladenom Mitrovićem, osumnjičenim za zločin protiv čovječnosti počinjen na području Prijedora. Mitrović je osumnjičen za zločine počinjene nad nesrpskim stanovništvom u logoru “Trnopolje”, gdje je