Norveško-bosanska privredna komora pristupila kolektivnom članstvu Privredne komore FBiH

Norveško-bosanska privredna komora pristupila kolektivnom članstvu Privredne komore FBiH

Norveško-bosanska privredna komora pristupila je kolektivnom članstvu Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH, a ugovor o kolektivnom članstvu potpisan je danas.


Potpisnik Ugovora u ime Norveško-bosanske privredne komore je Ahmed Lindov u funkciji predsjednika, i Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne/Gospodarske komore FBiH.

Potpisivanjem ovog Ugovora, nastavlja se intencija Privredne/Gospodarske komore FBiH novom vidu organizovanja bosanskohercegovačke dijaspore kroz direktno učešće u Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH, čime sve njene članice dobivaju pristup Komori FBiH.

Tokom sastanka, Ahmed Lindov, predsjednik Norveško-bosanske komore i kandidat Parlamenta Kraljevine Norveške na narednim izborima, istaknuo je da se ovim potpisivanjem Ugovora otvaraju mnoga vrata za ostvarenje veće konekcije između bosanskohercegovačke dijaspore Norveške i Bosne i Hercegovine.
– U tom smislu prepoznali smo Privrednu/Gospodarsku komoru FBiH kao sponu u povezivanju bosanskohercegovačkih kompanija s predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore Norveške, a što je izniman potencijal koji trenutno nije dovoljno iskorišten.

U prilog ovom potencijalu govori podatak da norveška kompanija Dinas Holding, čiji je izvršni direktor Suad Šabanović iz Bosne i Hercegovine, svu potrebnu građevinsku robu nabavlja od domaćih kompanija iz Bosne i Hercegovine. Trenutno je mali broj ovakvih primjera, kojih vjerujemo da će saradnjom s Privrednom/Gospodarskom komorom FBiH uskoro biti puno više, obzirom na već dogovorene naredne korake i teme, koje se između ostalih tiču i sektora elektromobilnosti u Bosni i Hercegovini, u kojem Norveška prednjači, a gdje bosanskohercegovačka dijaspora Norveške ima izniman potencijal djelovanja, između ostalog i u prenosu znanja i iskustva, navodi Lindov.

Predsjednik Privredne/Gospodarske komore FBiH Mirsad Jašarspahić javno je pozvao i ostala bosanskohercegovačka udruženja dijaspore da se priključe Komori FBiH u cilju organizovanog i sistemskog djelovanja u stvaranju povoljnijeg ambijenta za razvoj poslovanja bosanskohercegovačke dijaspore i rasta investicija u Bosni i Hercegovini.

 (Indikator.ba/MiruhBosne)

Previous Beograd je najljepši bošnjački, a Subotica najljepši hrvatski grad
Next Iako sam iz Bosne otišla s 19 god., što sam starija, to više mislim da mi se sve važno dogodilo u njoj

You might also like

ŽIVOT

Napustio Minhen i vratio se na svoju zemlju: ‘Bosna je jedna. Nigdje nema ove ljepote’

Samir Grgić iz Rovina kod B. Gradiške pola života je proveo u Minhenu, gdje je imao siguran posao i odličnu zaradu. No ljubav prema poljoprivredi i rodnom kraju su prevagnuli,

MADE IN BOSNIA-387

Mujo Begić: U Vlasenici zasadio plantaže lješnjaka, izvozit će u Italiju

  Investitor Mujo Begić iz Vlasenice je zajedno sa kooperantima iz Italije osnovao firmu “Eko Begić”, koja se bavi uzgojem lješnjaka u vlaseničkim krajevima. Ovaj Vlaseničanin je u svom rodnom

Ekonomija/Biznis

Bosanski ponos i dalje je veliki igrač: Novi ugovor Energoinvesta vrijedan 70 miliona maraka

Delegacija Energoinvest d.d. – Sarajevo je protekle sedmice boravila u Tanzaniji i tom prilikom potpisala ugovor sa Elektroprivredom Tanzanije (TANESCO – Tanzania Electric Supply Company) u vrijednosti od 39,5 miliona