Norveško-bosanska privredna komora pristupila kolektivnom članstvu Privredne komore FBiH

Norveško-bosanska privredna komora pristupila kolektivnom članstvu Privredne komore FBiH

Norveško-bosanska privredna komora pristupila je kolektivnom članstvu Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH, a ugovor o kolektivnom članstvu potpisan je danas.


Potpisnik Ugovora u ime Norveško-bosanske privredne komore je Ahmed Lindov u funkciji predsjednika, i Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne/Gospodarske komore FBiH.

Potpisivanjem ovog Ugovora, nastavlja se intencija Privredne/Gospodarske komore FBiH novom vidu organizovanja bosanskohercegovačke dijaspore kroz direktno učešće u Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH, čime sve njene članice dobivaju pristup Komori FBiH.

Tokom sastanka, Ahmed Lindov, predsjednik Norveško-bosanske komore i kandidat Parlamenta Kraljevine Norveške na narednim izborima, istaknuo je da se ovim potpisivanjem Ugovora otvaraju mnoga vrata za ostvarenje veće konekcije između bosanskohercegovačke dijaspore Norveške i Bosne i Hercegovine.
– U tom smislu prepoznali smo Privrednu/Gospodarsku komoru FBiH kao sponu u povezivanju bosanskohercegovačkih kompanija s predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore Norveške, a što je izniman potencijal koji trenutno nije dovoljno iskorišten.

U prilog ovom potencijalu govori podatak da norveška kompanija Dinas Holding, čiji je izvršni direktor Suad Šabanović iz Bosne i Hercegovine, svu potrebnu građevinsku robu nabavlja od domaćih kompanija iz Bosne i Hercegovine. Trenutno je mali broj ovakvih primjera, kojih vjerujemo da će saradnjom s Privrednom/Gospodarskom komorom FBiH uskoro biti puno više, obzirom na već dogovorene naredne korake i teme, koje se između ostalih tiču i sektora elektromobilnosti u Bosni i Hercegovini, u kojem Norveška prednjači, a gdje bosanskohercegovačka dijaspora Norveške ima izniman potencijal djelovanja, između ostalog i u prenosu znanja i iskustva, navodi Lindov.

Predsjednik Privredne/Gospodarske komore FBiH Mirsad Jašarspahić javno je pozvao i ostala bosanskohercegovačka udruženja dijaspore da se priključe Komori FBiH u cilju organizovanog i sistemskog djelovanja u stvaranju povoljnijeg ambijenta za razvoj poslovanja bosanskohercegovačke dijaspore i rasta investicija u Bosni i Hercegovini.

 (Indikator.ba/MiruhBosne)

Previous Beograd je najljepši bošnjački, a Subotica najljepši hrvatski grad
Next Iako sam iz Bosne otišla s 19 god., što sam starija, to više mislim da mi se sve važno dogodilo u njoj

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Iz Tuzle na tržište stižu zvučne kutije i audio sistemi domaće proizvodnje

Nakon više od 23 godine rada i iskustva sa muzičkom opremom kompanija Sar-light iz Tuzle započela je vlastitu proizvodnju zvučnih kutija i audio sistema pod brendom SAR. Kvalitet, dizajn, vrhunski

Ekonomija/Biznis

U hotelu za krave: Mlijeko uz pjesmu

U Trnopolju kod Prijedora, Jusuf Arifagić podigao jednu od najvećih i najsavremenijih farmi za uzgoj crvenog norveškog govečeta na svijetu. Na kompjuterskom ekranu podijeljenom u 30 polja, Marko Sabljić prati

Ekonomija/Biznis

Proizvodi PortaNaturae iz Srebrenika na policama zdrave hrane u EU

Iz dugogodišnjeg angažmana i ljubavi prema izučavanju ljekovitih dejstava prirodnih produkata, prije svega čorokotovog ulja, nastala je kompanija PortaNaturae. Danas je nativno čorokotovo ulje – Nigellus najpoznatiji i najprodavaniji proizvod