Uspješne Sarajke pomažu beskućnicama u Los Angelesu

Uspješne Sarajke pomažu beskućnicama u Los Angelesu

Sestre Azra i Amra Hajdarević vlasnice su firme koja se u Sjedinjenim Američkim Državama bavi proizvodnjom crne paste za zube na bazi drvenog uglja – Terra i co.

Još od osnivanja, ove Sarajke pomažu Prihvatilište za žene beskućnice u Los Angelesu, Kaliforniji. Akcija koju su pokrenule 01. jula završena je jučer, kada su podijeljene četkice i paste za zube, kao i Gatorade pića.

– Od svakog prodanog proizvoda smo donirali $5 i prikupili paste i četkice za prihvatilište. U augustu planiramo narednu akciju. Za sve koji kupe ili imaju naše proizvode – ukoliko se fotografišu i postave na socijalnim mrežama sa tagom #SmileForGood – mi doniramo jedan proizvod u njihovo ime, kaže Azra Hajdarević za Moja BiH.

Inače, prije tri godine Azra i Amra Hajdarević su, nakon dugogodišnjeg rada u industriji lljepote, pokrenule vlastitu kompaniju. Terra i co. pasta za zube sa aktivnim ugljem je Amrina ideja, ali formulu su radili hemičari koji su stručnjaci u pravljenju zubne paste sa prirodnim sastojcima. Na ovakav proizvod su se odlučile jer većina pasti za zube ima upozorenje na ambalaži – ako se količina veća od potrebne za oprati zube proguta, potrebna je medicinska pomoć. To ih je potaklo da naprave nešto što nema štetne hemikalije za zdravlje.

Prodaju planiraju proširiti i na Bosnu i Hercegovinu, a njihove proizvode pogledajte ovdje.

Previous Film Jasmile Žbanić o genocidu u Srebrenici u glavnom programu 77. Venecija Film Festivala
Next Srbijanski režiser Srđan Dragojević: Vučić je bio inspirator genocida u Srebrenici

You might also like

NAŠI LJUDI

Protesno pismo ministru odbrane Kanade : Vojne mete pod imenom “Bosnian Male” su strašna uvreda i poniženje za bosansku zajednicu !

Pišemo vam u ime kanadske bošnjačke zajednice u vezi informacije da je kanadska vlada napravila mete za vježbe britanskih vojnika. Među porudžbinama su i mete nazvane ” Bosnian Male”. To je poniženje

SPORT

Zaslužio poštovanje Nijemaca: Navijači Schalkea se dirljivom porukom oprostili od bosanskog fudbalera

Sead Kolašinac je u subotu odigrao posljednju domaću utakmicu u dresu Schalkea. Rudari su remizirali 1:1 s HSV-om, a navijači su se na poseban način zahvalili bosanskohercegovačkom reprezentativcu koji je

NAŠI LJUDI

U Prištini i Prizrenu obilježen Dan Bošnjaka Kosova

  Zamjenik premijera Kosova Enver Hoxhaj čestitao je svim Bošnjacima Kosova njihov dan, rekavši da su Bošnjaci kroz historiju uvijek bili dio multietničkog, multireligijskog i multijezičkog Kosova. On je kazao