Visoki predstavnik Inzko čestitao Mostarcima na uspješnim izborima

Visoki predstavnik Inzko čestitao Mostarcima na uspješnim izborima

Visoki predstavnik Valentin Inzko pohvalio je sve građane Mostara koji su jučer izašli na birališta i prvi put nakon više od deset godina glasali za svoje predstavnike.

Također je pohvalio Centralnu izbornu komisiju (CIK) BiH za uspješno organiziranje uzastopnih izbora u vrlo teškim okolnostima izazvanim pandemijom covida-19 i pod velikim političkim pritiskom. „Uprkos intenzivnom pritisku i brojnim pokušajima da se ugrozi kredibilitet CIK-a, njihov rad je ostao profesionalan i efikasan, te je omogućio Mostarcima da glasaju za novo Gradsko vijeće. Imamo puno povjerenje u CIK, njegove članove i njihov profesionalni rad“, rekao je visoki predstavnik.

Visoki predstavnik pozvao je na brzu provedbu izbornih rezultata nakon završetka postupka verifikacije: „Mostarci su izabrali. Oni sada očekuju Gradsko vijeće koje neće gubiti vrijeme kada je u pitanju rješavanje brojnih pitanja koja su se gomilala godinama.“

Previous Čoviću zasmetala povećana izlaznost krajem dana: Nakon 17 sati raspad sustava
Next Mostarski skywalk, mjesto koje oduzima dah

You might also like

OTPOR BOSNE

18. septembar: Dan općine i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

U historiji ovog grada 18. septembar 1992. godine ostaće trajno zabilježen kao datum kada su jedinice 1. 31. i 43. Drinske udarne brigade Armije BiH u blistavoj i herojskoj pobjedi,

NAŠI DANI

Izetbegović: Svi će naučiti da poštuju Bosnu i Hercegovinu, ma kako dugo to učenje trajalo

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović poručio je danas u Sarajevu da će se mijenjati unutar sebe, dati dodatnu šansu mladim, obrazovanim i elokventnim kadrovima, javlja AA. “Godina 2020.

NAŠI DANI

Sarajlije se uz suze i ruže oprostili od 35 ubijenih Srebreničana (VIDEO)

  Tužna kolona sa 35 tabuta ubijenih Srebreničana, žrtava genocida, prošla je danas kroz Sarajevo na svom putu ka posljednjem smiraju u Memorijalnom centru u Potočarima.