Večeras stigla i Astra Zeneca u Bosnu i Hercegovinu – Nova isporuka COVAX mehanizma!

Večeras stigla i Astra Zeneca u Bosnu i Hercegovinu – Nova isporuka COVAX mehanizma!

Kako je Ministarstvo civilnih poslova ranije najavilo, večaras je na Međunarodni aerodrom Sarajevo dopremljeno cjepivo AstraZeneka kupljeno u okviru mehanizma COVAX.

U skladu sa prethodnom najavom, dopremljeno je 26.400 doza. Cjepiva su odmah po dolasku upućena prema krajnjim korisnicima, nadležnim entitetskim vlastima.

Podsjećamo da je u prijepodnevnim satima dopremljeno 23 400 doza Pfizer cjepiva, čime su započete isporuke iz COVAX mehanizma.

Previous I Vlada USK se "prebacila" na Mtel
Next Naredio rušenje Aladže džamije: Raspisana međunarodna potjernica za Markom Kovačem

You might also like

NAŠI DANI

Aktivisti iz glavnog grada u Neumu – traže pregovore u institucijama

Grupa aktivista iz Sarajeva “Restart BiH”, pod inicijativom “Buđenje građana”, stigla je u Neum. Oni su jučer protestirali nezadovoljni jer je pregovori o izmjenama Izbornog zakona odvijaju van institucija Bosne

NAŠI DANI

Obilježena 25. godišnjica pogibije ratnog heroja Safeta Zajke

  Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe uz vojne počasti Drugog pješadijskog rendžerskog voda Oružanih snaga BiH, na spomen – obilježju ispred zgrade Općine Novi Grad Sarajevo danas je obilježena 25.

RIJEČ

Mediji u RH o procesu Prliću i društvu: ‘Hrvatska bi mogla snositi velike posljedice’

U ponedjeljak pred žalbenim vijećem Haškog suda (Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju) počinje rasprava o žalbama u predmetu protiv Jadranka Prlića, Brune Stojića, Slobodana Praljka, Milivoja Petkovića, Valentina Ćorića