Bjelašnicu danas čistilo 350 volontera

Bjelašnicu danas čistilo 350 volontera

Akcija čišćenja ski-staza, parkinga i zelenih površina na području Babinog Dola na Bjelašnici održana je danas u organizaciji KJKP ZOI 84, Inicijative za Bjelašnicu i Igman, Ski Saveza BiH i magazina bhsportlife.ba.

Ukupno 350 volontera započelo je akciju u 10 sati ispred restorana Benetton gdje su dobili rukavice i vreće za smeće i u skladu sa Covid mjerama bez zadržavanja i okupljanja krenuli u čišćenje terena.

Današnjom akcijom završen je projekat proljetnog čišćenja olimpijske ljepotice Bjelašnice koji su podržali KJKP RAD i Kanton Sarajevo. Projekat je započet još u maju sa nekoliko manjih akcija čišćenja u rejonu izletišta Javorov Do kao i na potezu od Bijelih Voda do kružnog toka u Babinom Dolu, a protekle sedmice završeno je i čišćenje kabastog otpada – istakli su organizatori te se ovom prilikom srdačno zahvalili svim građanima i građankama koji su se danas pridružili akciji.

Kao nagradu svim učesnicima i učesnicama akcije, u periodu od 13:00 – 15:00 ZOI 84 je kao jedan od organizatora obezbijedio je besplatnu uslugu panoramskog razgledanje planine Bjelašnica.

Akciju čišćenja podržali su Općina Trnovo, Oaza, MBA, Franck i El Tarik Oil, a u akciji su pored organizatora učestvovati i skijaši i borderi ski i snowboard klubova iz Kantona Sarajevo te građani i građanke svih dobi.

Previous Glas razuma! Mia Bjelogrlić: Veličanje ratnih zločinaca je sramota
Next Na današnji dan poginuo Zlatni ljiljan ARBiH Safet Isović - "Tigar sa Žuči"

You might also like

TURIZAM

Otvorena sezona splavarenja Tarom i Drinom (Foto)

Spuštanjem grupe inozemnih turista niz kanjon Tare, od Šljivanskog iznad Đurđevića Tare do kampa u Bastasima kod Foče i zvanično smo ovog vikenda započeli ovogodišnju sezonu splavarenja niz Taru i

TURIZAM

Zimska čarolija na Bjelašnici

  Po uzoru na sve velike svjetske ski centre koji tokom sezone već tradicionalno nude bogate gastro, ugostiteljske, sportske, rekreativne i zabavne programe svojim gostima. Bjelašnica će ove godine po

BH RAZGLEDNICA

Ovog ljeta ponovo takmičenje u skokovima s Plivskog vodopada

Nakon jednogodišnje pauze, kraljevski grad Jajce ponovo će biti domaćin jedinstvenim skokovima s Plivskog vodopada. Skakači iz naše te zemalja regiona s ovog jedinstvenog prirodnog bisera, kako je planirano, letjet