Žuč: Pri kraju radovi na izgradnji sportskog strelišta na otvorenom

Žuč: Pri kraju radovi na izgradnji sportskog strelišta na otvorenom

Prvo i jedino sportsko strelište na otvorenom koje je izgrađeno u poslijeratnom periodu u Sarajevu, nalazi se u općini Novi Grad, na brdu Žuč, mjestu odbrane Sarajeva i Bosne i Hercegovine od agresora.

Radovi se privode kraju, tako da se uskoro očekuje njegovo stavljanje u upotrebu na zadovoljstvo brojnih ljubitelja ove vrste sporta i rekreacije.

Strelište je izgrađeno na lokalitetu između Doma oslobodilaca i Golog brda, gdje je u narednom periodu planirana izgradnja spomenika oslobodiocima Sarajeva “Krila slobode”. Samo mjesto na kojem se nalazi dislocirano je od urbanih naselja, a nije daleko od grada.

Poligon je izgrađen po svim potrebnim standardima posebno sa aspekta sigurnosti, a na njemu će moći vježbati svi oni koji posjeduju odobrenje za vatreno oružje, ali i policijske i zaštitarske agencije, streljački klubovi koji s nestrpljenjem očekuju ovaj sadržaj.

Second Slide

Općina Novi Grad na Žuči je ranije izgradila Dom oslobodilaca u kojem se nalazi spomen – soba novogradskih i drugih ratnih brigada koje su učestvovale na ovom ratištu, te ugostiteljski sadržaji, odakle se pruža jedinstven pogled na grad. Posjetioci mogu ostaviti svoje vozilo, popiti kafu sa lijepim pogledom na Sarajevo, a za najmlađe je izgrađeno igralište.

Također, Općina je otkupila zemljište i uredila lokalitet Golog brda za održavanje manifestacije povodom Dana odbrane općine Novi Grad, te asfaltirala oko četiri kilometra puta do Golog brda.

Izgradnjom sportskog strelišta općina Novi Grad bit će bogatija za još jedan sadržaj izgrađen na lokalitetu Žuči, čime se obogaćuje turistička ponuda, a stanovnicima Sarajeva i gostima omogućava vježbanje i korištenja vatrenog oružja na otvorenom.

Previous Mike Tyson: Znam ja sve o Bosni, mnogo sam čitao…
Next Lejla Tanović 12. biciklistkinja svijeta

You might also like

SPORT

Remi Elfsborga i Veleža u Borasu

Fudbaleri švedskog Elfsborga i Veleža iz Mostara ogugrali su neriješeno (1:1) u prvom susretu trećeg pretkola UEFA Konferencijske lige.  Mostarci su ponovo odigrali odličan meč i pokazali da se mogu

SPORT

Igračice SFK 2000 Sarajevo proslavljaju 18. titulu prvakinja Bosne i Hercegovine!

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog/ Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine na sinoć održanoj sjednici zaključena su sva fudbalska takmičenja u našoj državi za sezonu 2019/20. FK Sarajevo proglašen je prvakom u

SPORT

Olimpizam ponovo u Sarajevu: Najljepše želje domaćinima i sportašima EYOF-a

  Mlade sportaše cijelog svijeta će u narednih osam dana ugostiti olimpijsko Sarajevo. Duh i poruke olimpizma ponovno dolaze na Jahorinu, Bjelašnicu, Igman, među građane Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Olimpijski