Bosanska reprezentacija u sjedećoj odbojci osvojila Zlatnu ligu nacija

Bosanska reprezentacija u sjedećoj odbojci osvojila Zlatnu ligu nacija

Bosna i Hercegovina je osvojila Zlatnu ligu nacija bez ijednog poraza i najavila na najbolji mogući način Paraolimpijske igre koje nas krajem augusta očekuju u Tokiju.

Naši momci u finalu su pobijedili Hrvatsku – 3:0.

Ključna utakmica odigrala se prvog dana kada smo uz veliki preokret pobijedili Evropskog prvaka ekipu Rusije sa 3:2.

-Na ovom takmičenju pokazali smo karakter, zajedništvo i način na koji treba igrati za reprezentativne selekcije. Osvajanje ovog takmičenja i ovakva igra garant su dobrih rezultata na Paraolimpijskim igrama i Evropskom prvenstvu koje nas očekuju ove godine.

Zajedno uz dobru atmosferu i borbu do kraja idemo napasti tron i vratiti se na mjesto na kojem smo godinama bili, idemo napasti ZLATO šampioni, Vi to možete i zaslužujete!

Reprezentaciju na ovom takmičenju činili su: Igrači: Sabahudin Delalić, Asim Medić, Adnan Manko, Dževad Hamzić, Safet Alibašić, Ismet Godinjak, Nizam Čanćar, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ermin Jusufović, Stevan Crnobrnja, Jasmin Brkić. Stručni štab i pomoćno osoblje:

Mirza Hrustemović, Ejub Mehmedović, Zikret Mahmutović, Dževad Šabeta, Brdarić Elvir.

Na pripremama reprezentacije pred ovo takmičenje bili su i Armin Šehić i Edin Đino koji su uz još nekolicinu mladih i talentovanih igrača budućnost ove reprezentacije!

Previous Karate: Svjetska liga za mlade - Mulahalilović osvojio zlato, Busnov srebro
Next Još jedna medalja iz Poreča: Anes Bostandžić juniorski prvak Svjetske lige u karateu

You might also like

SPORT

Košarka: Bosna bolja i od Bugarske

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Bugarsku u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Eurobasket 2022 – 80:61. Naši košarkaši vraćaju se na evropsku scenu, kao prvi iz svoje kvalifikacionegrupe. Nova

SPORT

Veliko priznanje za Zmaja: Emir Spahić najbolji stoper svijeta u 2015!

Emir Spahić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine najbolji je stoper na svijetu u 2015. godini! Ukratko, ovo je opis za ono što je defanzivac Bayer Leverkusena uradio u prva tri

SPORT

Zmajevi se okupljaju na Ilidži

„A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine današnjim okupljanjem počinju pripreme za kvalifikacione utakmice sa Lihtenštajnom i Islandom. Dok igrači pristižu u hotel, stručni štab se okupio juče i pripremio plan rada