Kako je Lana isplivala za prvu medalju naše države u plivanju na SP

Kako je Lana isplivala za prvu medalju naše države u plivanju na SP

Lana Pudar, treće mjesto na seniorskom prvenstvu svijeta u Abu Dhabiu u disciplini 200m delfin, sa novim juniorskim rekordom Evrope u vremenu 02:04.88.

Nakon što je osvojila srebro i prvu medalju uopće na Svjetskim prvenstvima za Bosnu i Hercegovinu, mlada plivačica nije krila oduševljenje.

A iz njenog kluba ‘Orka’ poručili su nadležnima da se pobrinu oko izgradnje bazena.

-Napravite nam bazen u Mostaru! Nema izgovora, nema izvlačenja, nema odugovlačenja!! Mi ne mislimo stajati! Lana je biser i Lana je najveći promotor naše države i našeg grada. To Vam je obaveza i dužnost, a nije nikakav luksuz i činjenje usluge.

-Ovo je za Mostar, ovo je za Bosnu i Hercegovinu, ovo je za običnu raju! Ovo je za sve Vas u domovini i dijaspori koji nas obasipate neizmjernom pažnjom i ljubavlju i hvala Vam od srca na tome, istakli su. Zahvalili su se i Laninim roditeljima i trenerima.

Bosnu i Hercegovinu na ovom SP predstavlja ukupno četiri plivača, po dvoj u muškoj i ženskoj konkurenciji. Pored Pudar, ističe se svojim talentom još jedna tinejdžerka, Iman Avdić. Iman je još mlađa od Lane i njene najbolje rezultate tek možemo očekivati.

(MiruhBosne)

Previous Lana Pudar 3. na 200 metara na Svjetskom prvenstvu!
Next Nova proizvodna firma u Bihaću

You might also like

SPORT

Povrijeđeni Kolašinac došao na trening kako bi pružio podršku saigračima

Službeni trening pred meč sa Ukrajinom održao je večeras naš „A“ tim fudbalske selekcije Bosne i Hercegovine u Kampu FK Sarajevo na Butmiru. Bez obzira na to što zbog povrede

SPORT

Halilhodžić: Prvo što bih tražio kad postanem selektor jeste da igramo utakmicu u Banja Luci

Selektor fudbalske reprezentacije Maroka Vahid Halilhodžić u intervjuu za N1 govorio je mnogobrojnim temama. Predstojećem baražu za SP, Veležu, NS BiH, Vici Zeljkoviću, Ivaylu Petevu i eventualnom preuzimanju klupe Zmajeva.

SPORT

Aliću zlato, Pezeru bronza na Mediteranskim igrama

  Bosanskohercegovački atletičar Hamza Alić osvojio je zlatnu medalju u bacanju kugle na Mediteranskim igrama u Tarragoni. Alić je kuglu bacio na dužinu 20,43 m. Još jedan bosanski bacač kugle došao