Puljić: Bidenova administracija vraća sve na svoje mjesto

Puljić: Bidenova administracija vraća sve na svoje mjesto

Američki Senat potvrdio je imenovanje Michaela Murphyja za novog ambasadora u Bosni i Hercegovini. U Washingtonu je Ivica Puljić.

Američki Senat potvrdio je imenovanje Michaela Murphyja za novog ambasadora u Bosni i Hercegovini. Murphyja je na tu dužnost nominovao predsjednik Joe Biden još u julu, ali je zbog blokade imenovanja republikanskih senatora proces potvrđivanja trajao duže nego što je uobičajeno. Murphy je od 2006. do 2009. već boravio u Sarajevu, gdje je obavljao dužnost šefa političkog odjela američke ambasade.

Puljić otkriva i kako su ljudi iz Trumpove administracije jačali desničare u Evropi, uključujući i antibosanske, nacionalističke, pokrete u manjem bh. entitetu.

U jednom nedavnom govoru u Srbiji, Milorad Dodik razočarano je govorio o sadašnjoj politici SAD-a i prizivao nekog novog Trumpa. ‘Ako se pojavi neki novi Trump, u prvoj godini (njegovog mandata) treba proglasiti nezavisnost RS’, kazao je u augustu na jednoj tribini u Beogradu.

Iz Washingtonu za AJB Ivica Puljić.

(AJB/MiruhBosne)

Previous Univerzitet u Sarajevu promovirao 4868 diplomanata i magistranata!
Next Stevo je napustio Švicarsku i vratio se u Brčko: Ovdje je život sam od sebe ljepši (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Kritično u Bihaću, B. Krupi i S. Mostu – sarajevska vlast pomoć uputila samo općinama gdje su vlast politički partneri

Obilne padavine posljednjih dana dovele su do porasta vodostaja i poplava na području Unskog-sanskog kantona (USK). Najkritičnije je u Bihaću, Bosanskoj Krupi i Sanskom Mostu, u kojima je proglašeno stanje

NAŠI DANI

Vogošćani rekli šta misle o aktuelnoj vlasti u Kantonu Sarajevo – Hasanoviću uvjerljiva prednost u izboru za načelnika

Građani Tuzle, Bihaća, Srebrenika, Zvornika, Bratunca i Vogošće danas su na prijevremenim izborima birali gradonačelnike odnosno načelnike općina. Migdad Hasanović (SDA) osvojio je skoro duplo više glasova od kandidata NiP-a

NAŠI DANI

Kulen Vakuf – srndać spašen od poplava!

-Kulen Vakuf, srce NP Una , u svoj ovoj muci, borbi da spasiš ono svoje, u žurbi da pomogneš komšiji i gradu, ti još letiš da spasiš “divlju životinju”.Heroji poplava.