‘Buroj’ poziva partnere za ulaganje u megaturističko naselje u Trnovu

‘Buroj’ poziva partnere za ulaganje u megaturističko naselje u Trnovu

Buroj International Group d.o.o. , investitor iz Dubajia koji od 2016. godine radi na projektu megaturisitčkog naselja Buroj Ozone na području općine Trnovo, u potrazi je za partnerima zainteresovanim za ulaganje u ovaj projekat, izvještava Indikator.ba.

Kompanija, koja je nedavno najavila da će turističko naselje izgraditi do kraja 2025. godine, poziva partnere da im se pridruže u realizaciji projekta li da se uključe kroz kupovinu parcela.

-Trenutno su dostupne hotelske parcele za ulaganje i kupovinu sa urbanističkom dozvolom, svim infrastrukturnim dozvolama (voda, plin i struja), kao i prilaznim i magistralnim putevima. Pozdravljamo partnere i ljude zainteresovane za ulaganje ili kupovinu parcela za dostupne hotele u jednom od najnaseljenijih i najzdravijih područja na svijetu, gdje je ROI (povrat investicije) 100%, navode iz Buroj International Groupa u pozivu.

Iz kompanije navode da posjeduju studiju izvodljivosti, sve primarne dozvole (plin, struja, voda, telekom), urbanističke dozvole i dozvole za infrastrukturu unutar grada, kao i magistralne i pristupne puteve.

Najveći turistički grad u jugoistočnoj Evropi, prema planovima investitora, trebalo bi da ima više od 1.000 luksuznih vila, više od 70 apartmantskih zgrada mješovite upotrebe (hoteli, stanovi), 59 hotelskih vila, međunarodnu bolnicu, lječilište, 24 kafea i restorana, Zayed Mall, sportski kompleks centar za međunarodne klubove, 12 poslovnih zgrada, vjerske objekte (džamije, crkve), najveću plesnu fontana u regionu, zip line, žičaru dužina 6,5 km i Ski & Kids Park.

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 2,3 milijarde eura.

Investicija je trebalo je da bude završena krajem 2020. godine, ali investitor je uspio pokrenuti izgradnju tek nekoliko objekata.

Novo obećanje za završetak projekta dato prošle godine je kraj 2025. godine.

Iz Agencije za promociju stranih investicija kazali su da se investitor u toku petogodišnjeg poslovanja suočio sa mnogo administrativnih prepreka, kao što su spora procedura za dobijanje građevinske dozvole, urbanističke saglasnosti, vodne dozvole, što je značajno usporilo realizaciju projekta.

Previous Iza kompanije iz Lukavca je najuspješnija godina do sada: Planiraju i nove investicije i zapošljavanja
Next Ahmetović u Sarajevu: EU i NATO glavni ciljevi Bosne i Hercegovine. Izbori će biti u oktobru

You might also like

Ekonomija/Biznis

Igman: Pri kraju radovi na izgradnji hotela vrijednog 14 miliona BAM

Na olimpijskoj planini Igman privode se kraju radovi na izgradnji Hotela O3, smještajom objektu vrijednom više od 14 miliona KM u vlasništvu Top One Business Group iz Dubaija. Načelnik Općine

Ekonomija/Biznis

Na koji način ostvariti američki san, a da se ne ode u Ameriku – tešanjski recept

  Kada dolazite u Tešanj, morate znati gdje ste došli. Tešanjski kodeks lijepog ponašanja najkraći je na svijetu i sadrži samo jednu rečenicu: (U Rimu se ponašaj kao Rimljanin) U

Ekonomija/Biznis

Gradačački Swity uspješno implementirao najnovije ISO, HACCP i HALAL standarde kvaliteta

  Domaći proizvođač sokova, džemova i mariniranog povrća Swity d.o.o iz Gradačca, uspješno je implementirao najnovije ISO, HACCP i HALAL standarde kvaliteta. Kompanija je ove godine u novembru implementirala ISO