Sarajevo European Open 2022: Na turniru vrhunski džudisti iz 27 zemalja

Sarajevo European Open 2022: Na turniru vrhunski džudisti iz 27 zemalja

U organizaciji Džudo saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu ovog vikenda održava se prestižni međunarodni turnir “Sarajevo European Open“.

Ceremonija otvaranja održana je s početkom u 16 sati u dvorani hotela ”Hills” na Ilidži.

Predsjednik Džudo saveza Bosne i Hercegovine Branislav Crnogorac je istakao da je ovaj turnir veliki događaj i da ovakva takmičenja i manifestacije u velikoj mjeri promoviraju sport u BiH.

Na otvaranju je bio i podršku organizatorima pružio i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić.

U dvorani hotela na Ilidži danas i sutra nastupit će oko 350 džudista i džudistkinja iz 27 država, što je 20 više u odnosu na prvi turnir European Open koji je prošle godine organizovao nacionalni savez Bosne i Hercegovine.

U naredna dva dana boje Bosne i Hercegovine brani 15 takmičara, pet džudistkinja i deset džudista, a najveća očekivanja u bh. taboru imaju od Aleksandre Samardžić i Tonija Miletića.

Iz Džudo saveza Bosne i Hercegovine naglasili su da će pored European Opena i dva Evropa kupa za seniore i juniore u 2022. godini po drugi put organizovati Svjetsko prvenstvo za kadete i kadetkinje U18 (24. – 28. august), kao i Evropsko prvenstvo U23 (28. – 30. oktobar), također, drugi put.

Izvor: Agencije

Previous Srebrenica: U Veterinarskoj stanici “sređuju” papire za državljanstvo Srbije
Next Veliki bosanski vojvoda Hrvoje Vukčić - pobjeda nad Ugarima i osveta hrvatskom velikašu

You might also like

SPORT

Olimpijski komitet BiH: Lana Pudar najbolji sportista za 2023. godinu

Plivačica Lana Pudar proglašena je najboljim sportistom za 2023. godinu na manifestaciji “Izbor sportiste godine”, koju je u četvrtak u Sarajevu organizirao Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu. U

SPORT

Brojne medalje za mlade bosanske karatiste na Evropskom prvenstvu

Evropsko karate prvenstva za kadete, juniore i U21 održava se na Kipru, a predstavnici naše države ostvaruju zapažene rezultate. Nejra Sipović osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Larnaci,

SPORT

Muzaferija 25. u spustu na Svjetskom prvenstvu

Bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija osvojila je danas 25. mjesto u spustu na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Cortini d’Ampezzo, u Italiji. Reprezentativka Bosne i Hercegovine imala je veoma dobar