Pristigle snage EUFOR-a bit će raspoređene u kasarne – u Bijeljini, Prijedoru i Bihaću

Pristigle snage EUFOR-a bit će raspoređene u kasarne – u Bijeljini, Prijedoru i Bihaću

Snage EUFOR-a bit će smještene u kasarnama Oružanih snaga u Prijedoru i Bijeljini, saznaje Istraga.ba.

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine već je potpisalo odluku kojom se EUFOR-u daju na raspolaganje te kasarne.

Osim kasarni u Bijeljini i Prijedoru, Ministarstvo odbrane BiH odobrilo je snagama Eufora korištenje i kasarne Oružanih snaga u Bihaću, potvđeno je za Istragu, objavio je pomenuti portal na Twitteru.

EUFOR je ovih dana rasporedio dodatne snage u našu zemlju.

Saopćenja iz EUFOR-a

-U sklopu EUFOR-ove operacije Althea, avioni EU će u narednim sedmicama izvoditi obuku iznad BiH i Zapadnog Balkana. Nosač aviona “Charles-de-Gaulle” trenutno ima operativnu obuku u Sredozemnom moru i od ponedjeljka, 7. marta 2022. godine, njegove letjelice tipa „Rafale“ će izvoditi prelete preko zapadnog Balkana, uključujući BiH. (5. mart)

-EUFOR može potvrditi da je svih 500 pripadnika rezervnih snaga EUFOR-a sada u BiH. Raspoređivanje vojnika i njihove opreme, uključujući laka oklopna vozila, je mjera predostrožnosti i proporcionalna mjera koja pokazuje odlučnost EUFOR-a da podrži naše partnere u BiH u održavanju sigurnog okruženja. (7. mart)

-Nakon dolaska 500 pripadnika rezervnih snaga EUFOR-a građani Bosne i Hercegovine mogu očekivati da će vidjeti povećan broj patrola uključujući i one u lako oklopnim vozilima, kako bi uvjerili javnost u stalnu odlučnost EUFOR-a da podrži naše partnere iz BiH. (9. mart)

-Komandant EUFOR-a se jučer sastao sa članom Predsjedništva Miloradom Dodikom u njegovom uredu u Sarajevu. Ovo je bio konstruktivan sastanak na kojem je došlo do pozitivne razmjene mišljenja o nizu pitanja. (10. mart)

Previous Susjedi u šoku nakon pada ‘zalutale’ letjelice u Zagrebu: ‘Zaštita NATO-a očito ne funkcionira’
Next Petev objavio spisak za utakmice sa Gruzijom i Luksemburgom

You might also like

OTPOR BOSNE

U Sarajevu izložba zastava i ratnih fotografija Prvog korpusa Armije RBiH (Foto)

Izložba zastava i ratnih fotografija Prvog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine otvorena je danas u amfiteatru Memorijalnog kompleksa Kovači u Sarajevu. Postavku je otvorio ministar za boračka pitanja Kantona

DUHOVNOST

Dani vakufa: Svečano otvoren Islamski centar “Sultan Ahmed” u Zenici

Islamski centar “Sultan Ahmed” u Zenici danas je svečano otvoren u okviru manifestacije “Dani vakufa”, koju organizuje Vakufska direkcija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Realizacijom ovog projekta, Medžlis

NAŠI DANI

BBC: Britanska vojska ubila više od 50 pritvorenika i nenaoružanih muškaraca u Avganistanu

Britanski vojnici ubili su više od 50 pritvorenika i nenaoružanih muškaraca u Avganistanu, pokazala je istraga BBC-ja na osnovu novopribavljenih vojnih izvještaja, prenosi AA. Novinari BBC-jeve Panorama, koja će biti