Osuđenik za genocid moli za pomilovanje

Osuđenik za genocid moli za pomilovanje

Osuđeni ratni zločinac Radislav Krstić, bivši komandant Drinskog korpusa VRS, priznao je ličnu odgovornost za zločine počinjene u Srebrenici.

U pismu koje je uputio Međunarodnom rezidualnom mehanizmu za kaznene sudove u Hagu, Krstić moli da ga se nakon dvije trećine izdržane zatvorske kazne pusti na slobodu.

Navodi, između ostalog, da sve zločine za koje je osuđen priznaje, da prihvata odgovornost, te da mu je žao i da se kaje.

U pokajničkom pismu, Krstić zločine navodno priznaje, ali ih ne naziva pravim imenom. Umjesto termina genocid koristio je termin zločini.

‘Ako budem pušten, nadam se da ću živjeti sa kćerkom u Beogradu. Obavezujem se da se neću baviti politikom, neću govoriti o svom slučaju, ne poricati zločine koji su se dogodili, te ne veličati druge koji su osuđeni za zločine pred MKSJ-om ili pred sudovima Bosne i Hercegovine’ – piše uz ostalo.

(MiruhBosne/federalna.ba)

Previous U Tuzli održan svečani defile 346. generacije Behram-begove medrese
Next „On-Group“u našoj zemlji otvara urede - zanimljiva djelatnost njemačke firme

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Uspomene na djecu ubijenu u opkoljenom Sarajevu uskoro u jednoj sobi

Ovo je njena prva i jedina kutijica za nakit koju je imala. U njoj je gumica za kosu, par šnalica, prsten i lančić koji smo joj poklonili, njen tata i

NAŠI DANI

Predao se Aleksandar Macan, prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca

Aleksandar Macan (34), prvoosumnjičeni za ubistvo dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, predao se nakon što je bio u bjekstvu duže od mjesec dana, potvrđeno je za AA

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Sjećanje na komandanta Senahida Bolića, heroja odbrane Olova (Video)

Na današnji dan, u petak, 21. januara 1994. sedmicu nakon teškog ranjavanja u bici za Olovo, u tuzlanskoj bolnici u 36. godini umro je Senahid Bolić Bolo, legenda odbrane Olova,