Uspješan rad farmi muznih krava u Kalesiji: Najavljuju proširenje kapaciteta

Uspješan rad farmi muznih krava u Kalesiji: Najavljuju proširenje kapaciteta

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi TK Emir Begić,  boravio je danas u radnoj posjeti općini Kalesija. Bila je to prilika za posjetu farmama muznih krava, razgovore o mogućnostima povećanja proizvodnje što tržište zahtjeva,  kao i predstavljanje ovogodišnjeg programa poticaja resornog ministrastva.

-U Jajićima će uskoro biti položen kamen temeljac za novu farmu, dok će Farma Spreča do kraja ljeta prodati svoje prve kilovate struje proizvedene iz goveđeg stajnjaka.  

Videoprilog RTVTK.

Previous Novalić posjetio Livno i lokalne kompanije
Next ArcelorMittal Zenica - od poslovanja s gubitkom do godišnje zarade od 200 miliona maraka

You might also like

Ekonomija/Biznis

AS Holding povećao izvoz u prvih šest mjeseci 2020. godine

Nakon što je u prošloj godini AS Holding ostvario rekordnu vrijednost izvoza, lider prehrambene industrije u Bosni i Hercegovini je zaključno sa junom 2020. godine zabilježio finansijski rast plasmana svojih

Ekonomija/Biznis

90 posto stranih investicija u Bosni i Hercegovini ide u Federaciju

U prošloj godini su direktna strana ulaganja u Bosni i Hercegovini iznosila 536,3 miliona KM, kaže se u informaciji Federalnog ministarstva trgovine koju je u četvrtak prihvatila Vlada FBiH, prenosi BiznisInfo.

MADE IN BOSNIA-387

Mali, organski i veći od života

Udruženje ProReha i njihova sestrinska firma Greens d.o.o., uz podršku Sweden/USAID FARMA II projekta, obučavaju osobe sa posebnim potrebama kako bi postali njihovi kooperanti u proizvodnji organskog mikro povrća, začinskog