Povratak iz Njemačke u Srednju Bosnu: “Ni jedne sekunde nisam zažalila”

Povratak iz Njemačke u Srednju Bosnu: “Ni jedne sekunde nisam zažalila”

 “Ni jedne sekunde nisam zažalila” što sam se vratila iz Njemačke.

Franka Križanović iz Viteza tri godine je radila u Njemačkoj a najviše u sportskim kladionicama. Kako joj je sve teže padao rastanak od roditelja i rodnoga kraja, odlučila je vratiti se i pokrenuti svoj posao u Bosni i Hercegovini.

Otvorila je salon ljepote u Busovači i sudeći prema prvim danima posao joj odlično ide. “Ni jedne sekunde nisam zažalila” što sam se vratila iz Njemačke. Franka vjeruje da najveći broj naših radnika odlazi radi mirovine u Njemačku i zapadne zemlje. Ona tvrdi da se i u Bosni i Hercegovini može živjeti i raditi te uživati u druženju i ljepotama svoje domovine Bosne i Hercegovine.

YT: Srećko Stipović
Previous Rama nagovijestio važno otkriće gasa i nafte u Albaniji
Next Ideološke osnove su doktrinarna uvertira za egzekucije i uništavanje blizu 70 hiljada Bošnjaka

You might also like

NAŠI DANI

IN MEMORIAM profesor Galib Šljivo

Danas 30. aprila 2022. godine u Orašju u 89. godini života preminuo je istaknuti član Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca profesor Galib Šljivo. Dženaza će se obaviti u ponedjeljak 2. maja

ŽIVOT

Mi mladi smo ti koji trebamo da našu državu izdignemo na nivo kakav zaslužuje

  Izjava sarajevske studentice kao primjer generaciji… Izjava koju je dala studentica iz Sarajeva, kako ona vidi svoju i budućnost BiH. Gepostet von Televizija Sarajevo – tvsa.ba am Donnerstag, 17.

ŽIVOT

Povratnik gradi etno selo u blizini Srebrenice

  Irvin Mujačić odrastao je u izbjeglištvu u Italiji i prije pet godina odlučio je da se vrati u Srebrenicu. Ljubav prema rodnom kraju i prirodi koja krasi ovaj kraj