Oružane snage Bosne i Hercegovine gase veliki šumski požar na Čvrsnici

Oružane snage Bosne i Hercegovine gase veliki šumski požar na Čvrsnici

U skladu sa Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Oružane snage BiH su već treći dan za redom angažovale ljudske i materijalne resurse na pomoći gašenja velikog šumskog požara na Čvrsnici u Nacionalnom parku Blidinje.

U misiji gašenja požara na Čvrsnici, Oružane snage BiH su angažovale helikoptere Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane, kao i pripadnike 4. pješadijske brigade.

Zadatak gašenja požara na izuzetno zahtjevnom i nepristupačnom terenu se realizuje u koordinaciji sa pripadnicima vatrogasnih jedinica i gorskih službi na terenu.

U prethodnim danima pružena je neophodna pomoć na gašenju požara na lokacijama Boračko jezero u blizini Konjica i Blizanci kod Čitluka.

Oružane snage BiH ostaju spremne i dalje pružati pomoć civilnim organima u odgovoru na prirodne nesreće na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Previous Porodica Jagnjo duže od sto godina njeguje tradiciju ručne izrade mlinova za kahvu
Next Ne stišavaju se reakcije na najavljene poteze OHR-a. 'Ovo je crvena linija preko koje nećemo preći'

You might also like

NAŠI DANI

Plenković se ponovo pohvalio – prvobitna Schmidtova odluka izlobirana u Zagrebu

Premijer Hrvatske Andrej Plenković komentarisao je za Jutarnji list aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini izrazivši nadu u brzo formiranje Federalne vlade. Dodaje da će u junu biti zajednička

NAŠI DANI

Arheolozi pronašli pet kompletnih skeleta u Milima kod Visokog

  Pet skeleta pronađeno je tokom arheološkog istraživanja u Milima kod Visokog, u okviru probnog istraživanja koje je proveo Institut za arheologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Za manje od

NAŠI DANI

Desetine milijardi! Pravnik Tabaković najavljuje pravnu borbu za naplatu dugovanja od susjeda

Nezavisni pravnik, ekspert za sukcesiju Sulejman Tabaković, pripremio detaljnu dokumentaciju za potraživanja na ime sukcesije, raspadom Jugoslavije! Bosni i Hercegovini Srbija duguje 8 milijardi dolara, a Hrvatska čak 10 milijardi…