U Olovu će se graditi obdanište, škola i vanjski termalni bazeni

U Olovu će se graditi obdanište, škola i vanjski termalni bazeni

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić i načelnik Općine Olovo Đemal Memagić potpisali su danas ugovor o sufinansiranju projekta izgradnje obdaništa, koji će ovo ministarstvo podržati sa 200.000,00 KM.

Izgradnja obdaništa, jedan je od tri projekta koji su ozvaničeni prilikom današnje posjete delegacije Vlade na čelu s premijerom Mirnesom Bašićem, a u kojoj je, pored ministra Kozlića, bio i ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković.

-Pored izgradnje obdaništa, opredijelili smo se da zajedno s Općinom Olovo krenemo u izgradnju nove škole u Olovskim Lukama. Idejni projekat je spreman, a izgradnju ćemo finansirati u fazama zajedničkim sredstvima – rekao je ministar Kozlić.

Naglasio je da su po ovom modelu u mandatu aktuelne Vlade u gradovima i općinama ovog kantona izgrađene tri nove škole i četiri fiskulturne dvorane, a u toku je izgradnja još tri škole.

Ovom prilikom ozvaničena je i izgradnja vanjskih bazena na termalnu vodu u mjestu Solun, koje će koristiti građani i učenici, a Vlada ZDK-a je za navedeni projekat već odobrila 250.000,00 KM.

Premijer Bašić je istakao da je Općina Olovo primjer dobre saradnje Vlade ZDK-a i lokalnih zajednica, te da Vlada, politikom ravnomjernog razvoja, nastoji osigurati uslove za kvalitetan život građana i rad privrede u svim gradovima i općinama, saopćila je Press služba ZDK.

(MiruhBosne)

Previous Ministarstvo za boračka pitanja ZDK pomoglo formiranje novih 70 firmi
Next Devizne rezerve Centralne banke BiH 16,3 milijarde KM

You might also like

TURIZAM

Federalno ministarstvo okoliša i turizma: Nacionalnom parku „Una“ 500.000 KM

Federalna ministrica okoliša dr. Edita Đapo i direktor Javnog preduzeća Nacionalni park „Una“ Amarildo Mulić potpisali su danas u sjedištu Ministarstva u Sarajevu ugovor o prenosu odobrenih sredstava za finansiranje

BH RAZGLEDNICA

Povodom Dana nezavisnosti u Sarajevu podijeljeni kolači u obliku ljiljana

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, ispred sarajevske Katedrale podijeljene su stotine kolača u obliku ljiljana. Nihad Aličković, osnivač Pokreta “AntiDayton”, organizatora obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine na ovaj

BH RAZGLEDNICA

Uzeirbegovića konak, Maglaj

Uzeirbegovića konak je stambeni objekat bogate maglajske porodice Uzeirbegovića, kojeg je sagradio Salihbeg Uzeirbegović oko 1875. godine. Objekat dispozicijom odgovara objektima nastalim u prelaznom periodu između osmanske – orijentalne arhitekture