Bosanske košarkašice na Svjetskom prvenstvu – 22. prva utakmica

Bosanske košarkašice na Svjetskom prvenstvu – 22. prva utakmica

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila je danas u Sidneju zvanično fotografiranje za potrebe Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) pred početak Svjetskog prvenstva.

Također je nekoliko bh. igračica dalo intervjue i učestvovalo u dodatnim medijskim aktivnostima.

Ekipa, inače, svakodnevno trenira i uigrava akcije za utakmice koje očekuju Zmajice na Mundobasketu, a za dva dana se očekuje i dolazak Jonquel Jones u Australiju.

Kako je potvrdio ljekar reprezentacije Sead Bašić, zdravstveni bilten je odličan i sve košarkašice rade punim intenzitetom. Dobru formu reprezentacija Bosne i Hercegovine, podsjetimo, potvrdila je prije nekoliko dana visokom pobjedom nad selekcijom Malija (91:66) u prijateljskom meču.

Prvi susret na SP izabranice selektora Gorana Loje igrat će protiv Portorika 22. septembra.

Na prvo SP za našu selekciju selektor Goran Lojo poveo je sljedeće košarkašice: Milica Deura, Nikolina Elez, Nikolina Babić-Knežević, Anđela Delić, Nikolina Delić, Matea Tavić, Miljana Džombeta, Dragana Domuzin, Jovana Marković, Hanna Halilović, Ajla Selimović, Ajla Ikanović.

Mundobasket se održava od 22. septembra do 1. oktobra, a u grupi A sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine još su selekcije SAD, Belgije, Portorika, Južne Koreje i Kine.

Previous Na krovu tržnog centra Bingo najveća solarna elektrana u glavnom gradu
Next Džaferović će se obratiti na 77. sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija

You might also like

SPORT

Španija: Anes Ličina osvojio dvije medalje na Evropskim policijskim igrama

Na ovogodišnjim 9. Evropskim policijskim igrama  u španskom gradu Torrevieja, policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Anes Ličina, kao jedini predstavnik Bosne i Hercegovine, osvojio je dvije medalje.  U

SPORT

Bosna i Hercegovina se može pohvaliti nečim o čemu sanjaju i mnogo veći

Utakmica između Brooklyn Netsa i Denver Nuggetsa ostat će upamćena po prvom okršaju dvojice Bosanaca i Hercegovaca u NBA, a pamtit će se i po još jednoj nesvakidašnjoj situaciji. I

SPORT

‘‘Slovenski Rocky‘‘ pronašao unutrašnji mir – posebno je zahvalan trojici Bošnjaka

Miran Fabjan renomirani je kickbokser, a trenutno je i ponajveća MMA zvijezda u regiji. Međutim, Fabjan ne gaji ljubav samo prema borilačkim sportovima, već i prema nogometu. Iskusni slovenski borac