Četiri medalje za mlade bosanske karatiste na Svjetskom prvenstvu

Četiri medalje za mlade bosanske karatiste na Svjetskom prvenstvu

Na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i U-21 u turskom gradu Konya, Bosnu i Hercegovinu je predstavljalo 33 takmičara, a postigli su sljedeće rezultate:

Slika može predstavljati ‎13 osoba, ljudi stoje, u zatvorenom i ‎tekst koji navodi '‎H MARATE CHAMPIONSHIPS KONYA2022 2022 KONYA WORLD JUNIOR CADET AND U21 KARATE CHAMPIONSHIPS Dخ U21 Kumite Male 84+ kg ح星 3 ם7A 9712027 2 =‎'‎‎

🥈Pavle Dujaković, borbe U21 -60

🥉Emina Sipović, borbe juniorke -59 kg

🥉Anes Bostandžić, borbe U21 + 84 kg

🥉Luka Pejić, borbe juniori -63 kg

Zapažene rezultate ostvarili su: – Omar Halilović 5. mjesto borbe juniori -76 kg- Emir Halilović 5. mjesto borbe kadeti -52 kg- Kemal Nezirić 7. mjesto borbe juniori -76 kg- Adna Rebronja 9. mjesto borbe U21 -50kg.

Slika može predstavljati 3 osobe i u zatvorenom

Karate reprezentacija Bosne i Hercegovine je sa jednim osvojenim srebrom i tri bronze u ukupnom plasmanu u konkurenciji 105 zamalja zauzela 21 mjesto.

Takmičare su vodili selektori:Lejla Ferhatbegović -Dizdarević, Armin Topalović, Adnan Arnautović, Boris Jeličić, Goran Đekić, Edhem Halilović.

Foto: Karate savez Bosne i Hercegovine

Previous Premijer Novalić posjetio firmu koja će prva u BiH koristiti GMO u procesu farbanja tkanina
Next Tužilaštvo BiH otvorilo predmet u slučaju ‘Sarajevo Safari’, određen i tužilac

You might also like

SPORT

Džumhur: Nevjerovatan završetak godine za mene

Damir Džumhur je nakon turnira u St. Petersburgu osvojio i ATP turnir u Moskvi, te je postao prvi teniser sa dvije ATP titule u ova dva ruska grada, prenose mediji.

SPORT

Mladi bosanski hokejaši idu u viši rang nakon osvojenog turnira u Sarajevu

Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju na ledu (divizija III, grupa B) održava se u Sarajevu u organizaciji našeg hokejaškog saveza. Prvenstvo se igra od 25. do 30.1. godine u Sportskoj dvorani

SPORT

Hoće li sin Hasana Salihamidžića zaigrati za Bosnu?

Nik Salihamidžić (Nick), sin sportskog direktora Bajerna Hasana, koji nastupa za nade kluba iz Minhena i igra na istoj poziciji kao i njegov otac, na društvenim mrežama je objavio fotografiju