Bivši košarkaši i novi politički partneri: Sarajevski političar kod Dodika u Laktašima

Bivši košarkaši i novi politički partneri: Sarajevski političar kod Dodika u Laktašima

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik objavio je kako se večeras sastao sa predsjednikom NiP-a Elmedinom Konakovićem.

Susret se desio na utakmici košarkaške ABA Lige između Igokeae i MZT Skoplje u Laktašima.

– S Elmedinom Konakovićem, tokom utakmice ABA lige koju smo pratili, razgovarao sam i o brzom formiranju Savjeta ministara BiH i da se što prije usvoje strateški dokumenti, kao što je budžet za sljedeću godinu, napisao je Dodik.

S Konakovićem je u društvu i načelnik Ilidže Nermin Muzur.

Foto: Vijesti.ba

A danas je Milorad Dodik ponovo uzburkao javnost kazavši da će sutra sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem uskladiti zajednički stav o učešću na samitu lidera EU i zemalja zapadnog Balkana koji će biti održan u utorak, 6. decembra Tirani!

Što se tiče tzv. Osmorke, ista po svaku cijenu želi biti dio vlasti, pritom i koalicije sa SNSD-om i HDZ-om. Nakon odlazaka na noge Draganu Čoviću i dogovorene saradnje, iz Osmorke su potrčali za Dodikom. Prvo u Lukavicu (lideri SDP-a), a sada i u Laktaše – lider sarajevske stranke NiP.

Ovih dana funkcionerka SNSD-a Snježana Novaković Bursać istakla je kako Osmorka ne postavlja uslove za vlast, za razliku od SDA i DF-a. ‘Ono što je dobro, za razliku od prije četiri godine, nismo dočekani sa uslovima’ – kazala je za medije.

Tako će se, kako stvari stoje, stranke doskorašnje opozicije okružiti osobama s američke crne liste – Dodikom, Čavarom (već imenovan za dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH).. a više od svega, pogaziti sve što su govorili ubjeđujući javnost da ne bi sa takvima te da oni donose promjene u odnosu na dosadašnju politiku u našoj zemlji.

Promjene su očite…

Previous Čiji je listić bio nevažeći, ko je SNSD-u isporučio četvrtog delegata?
Next Bosna i Hercegovina ekipno prvoplasirana na Balkanskom taekwondo prvenstvu

You might also like

NAŠI DANI

Ustavni sud: Korištenje naziva ‘zajedničke’ za državne institucije Bosne i Hercegovine neustavno

Ustavni sud Bosne i Hercegovine na dvodnevnoj plenarnoj sjednici je razmatrao zahtjeve Željka Komšića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i Šefika Džaferovića, u vrijeme podnošenja zahtjeva predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i

NAŠI DANI

Kojović se žali na Dodika: Kako da se dogovorimo kada se ne poštuje ono što se dogovorimo?

–Kako da se dogovorimo kada se ne poštuje ono što se dogovorimo? Koji je smisao pregovora, razgovora i dogovora, ako ono oko čega se dogovorimo i rukujemo se ne ispoštujemo,

NAŠI DANI

Bosanski građani iz dijaspore pozvani da ne dolaze u domovinu bez prijeke potrebe

Na vanrednoj sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine povodom sprečavanja širenja korona virusa doneseno je 18 zaključaka, među kojima je i onaj da se bosanskohercegovački građani u dijaspori pozovu da ne