Članovi Predsjedništva BiH u Istanbulu, Konaković u Beogradu

Članovi Predsjedništva BiH u Istanbulu, Konaković u Beogradu

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan sastao se u petak u Istanbulu sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, javlja Anadolija.

Erdogan je u vili Vahdettin održao sastanak iza zatvorenih vrata s predsjedavajućom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović i članovima Predsjedništva BiH Denisom Bećirovićem i Željkom Komšićem, saopšteno je iz Direkcije za komunikacije pri Uredu predsjednika Turkiye.

Nisu objavljene dodatne informacije o sastanku, koji je održan nekoliko sedmica nakon dva snažna zemljotresa koja su potresla jug Turkiye, 6. februara, a u kojima je smrtno stradalo više od 43.550 ljudi.

Mnoge države svijeta poslale su neposredno nakon razornih zemljotresa timove za traganje i spašavanje, kao i humanitarnu pomoć žrtvama u Turkiye, a među njima je i Bosna i Hercegovina.

U okviru posjete Srbiji, ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković održao je sastanke sa predsjednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te ministricom za evropske integracije Srbije Tanjom Miščević.

U nastavku dana Konaković će se sastati sa prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem.

(Agencije/MiruhBosne)

Previous Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u Mejdanu pobijedila Crnu Goru
Next Kordić Jure i ostali: Za zločine u Mostaru 16 godina zatvora

You might also like

NAŠI LJUDI

Arminka Helić: Ja sam uspjela, a on će u zatvor do kraja života

Poslanica britanskog parlamenta i uspješna Bosanka, Arminka Helić, na Twitteru je objavila svoju reakciju na odluku Velike Britanije da Radovan Karadžić doživotnu robiju služi u jednom od zatvora u toj

BAŠTINA

Ustikolina – uređenje muslimanskog mezarja iz 15. vijeka

U mjestu Presjeka kod Ustikoline (Foča FBIH) počelo je uređenje starog muslimanskog mezarja za koje se vjeruje da je najstarije u našoj državi. Za radove na uređenju mezarja i sanaciji

NAŠI DANI

FBiH: Minimalna plaća od 1.000 KM mogla bi postati realnost

Nacrt zakona o minimalnoj plaći u Federaciji Bosne i Hercegovine prihvaćen je i upućen u tromjesečnu javnu raspravu. To su odlučili zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas