Foto turizam – Bosanska kultura i tradicija kroz objektiv

Foto turizam – Bosanska kultura i tradicija kroz objektiv

U organizaciji udruženja za kulturu i edukaciju “LEA KREARTIVA” predstavljen je novi projekat pod nazivom “FOTO TURIZAM”

Novootvoreni jedinstveni studio za fotografisanje „FOTO TURIZAM“ pruža mogućnost turistima i građanima Bosne i Hercegovine da se fotografišu u raznim bosanskim narodnim nošnjama. Studio je smjesten u srcu Baščaršije u ulici Gazi Husrev begova 46/c.

Ovaj projekat ima za cilj promovirati ljepotu naše kulture i tradicije kroz fotografiju i turizam. Foto – turizam je inovativan projekt koji spaja ljubitelje fotografije i putovanja, pružajući im jedinstvenu priliku da istraže bogatu tradiciju, kulturno nasljeđe i lokalnu kulturu kroz objektiv fotoaparata.

Posjetioci mogu izabrati nošnju koja im se najviše sviđa, zatim se upustiti u avanturu fotografisanja u autentičnom ambijentu stare bosanske sobe.

Studio je mjesto gdje se susreću prošlost i sadašnjost i gdje svi mi kroz objektiv pričamo priču o Bosni i Hercegovini kulturnoj baštini. A kroz bogatu historijsku tradiciju provest će vas sestre Lejla Radović I Ajla Resić te potruditi se da Vam ovo iskustvo ostane u nezaboravnom sjećanju.

Video: BHRT
Previous Život posvetio traženju nestalih: Sadik Selimović će 11. jula ukopati i trećeg brata
Next 11. jula u Konjicu: Izložba akademskog umjetnika Adisa Lukača "Šahid-Svjedok"

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Predstavljena interaktivna maketa iz Osmanskog perioda: Virtuelna šetnja kroz staro Sarajevo

Prezentacija projekta “Interaktivna maketa Sarajeva iz osmanskog perioda” upriličena je danas u Muzeju Sarajeva, a u cilju omogućavanja posjetiocima Muzeja putovanje kroz vrijeme do osmanskog perioda, virtuelne šetnje kroz te građevine i

BH RAZGLEDNICA

Mostar nikad u svojoj historiji nije zabilježio toliko posjetilaca

Zapadni susjedi (novac.jutarnji.hr) boravili su u našem južnom biseru – Mostaru. Tekst prenosimo u originalu. “Rođen sam 20 metara od židovske sinagoge, sto metara od džamije, 150 od pravoslavne i

NAŠI DANI

Sarajevski ugostitelji ponovo otvorili bašte objekata

Sarajevski ugostitelji jutros su, prema novoj odluci Vlade Kantona Sarajevo, otvorili bašte svojih objekata nakon skoro mjesec dana zabrane rada. Vlada Kantona Sarajevo usvojila je nove higijensko-epidemiološke mjere, na osnovu