Sarajevski ugostitelji ponovo otvorili bašte objekata

Sarajevski ugostitelji ponovo otvorili bašte objekata

Sarajevski ugostitelji jutros su, prema novoj odluci Vlade Kantona Sarajevo, otvorili bašte svojih objekata nakon skoro mjesec dana zabrane rada.

Vlada Kantona Sarajevo usvojila je nove higijensko-epidemiološke mjere, na osnovu preporuka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS, te njima djelimično ublažila prethodne.

Od danas je dozvoljen rad ugostiteljima na način da se dozvoljava dostava hrane i pića, šalterska prodaja hrane i pića te posluživanje hrane i pića u vanjskom dijelu ugostiteljskog objekta.

Prostor mora biti otvoren sa najmanje tri strane, bez obzira da li je navedeni prostor natkriven, uz vidljivo obilježavanje stolova za sjedenje, prisustvo maksimalno četiri osobe za jednim stolom i uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

Foto FENA

Dozvoljen je i rad fitness centara i teretana isključivo za individualne treninge, zatim rad wellness i spa centara. Zabranjuje se rad javnih bazena, uz izuzetak održavanja trenažnih procesa u bazenima koji su predviđeni za plivače i paraplivače, reprezentativce i profesionalne vaterpolo ekipe uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

Previous Najdraži gost kuca na vrata - muslimani dočekuju ramazan
Next Skandalozna politika zvaničnika Slovenije prema cjelovitosti Bosne i Hercegovine

You might also like

NAŠI DANI

Mali Stevan iz Vojvodine: Ja sam Bosanac! (VIDEO)

  Zanimljiv video uplakanog dječaka Stevana iz Vojvodine koji objašnjava zašto želi da bude Bosanac…  

NAŠI DANI

Roditelji učenika iz K. Polja zadovoljni Odlukom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine

Ustavni sud Bosne i Hercegovine donio je Odluku da su učenici bošnjačke nacionalnosti u Konjević Polju diskriminirani, čime je poništena presuda Vrhovnog suda RS-a, kojom se ranije negiralo postojanje diskriminacije.

NAŠI DANI

Udružuju se DF, Platforma za progres, SD, GS..

Demokratska fronta, Platforma za progres i Socijaldemokrate u zajedničkoj inicijativi političkog ukrupnjavanja. Da li prave novu, a gase svoje stranke, još nije poznato. O ovome se ipak uveliko priča. Novi