Sarajevski ugostitelji ponovo otvorili bašte objekata

Sarajevski ugostitelji ponovo otvorili bašte objekata

Sarajevski ugostitelji jutros su, prema novoj odluci Vlade Kantona Sarajevo, otvorili bašte svojih objekata nakon skoro mjesec dana zabrane rada.

Vlada Kantona Sarajevo usvojila je nove higijensko-epidemiološke mjere, na osnovu preporuka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS, te njima djelimično ublažila prethodne.

Od danas je dozvoljen rad ugostiteljima na način da se dozvoljava dostava hrane i pića, šalterska prodaja hrane i pića te posluživanje hrane i pića u vanjskom dijelu ugostiteljskog objekta.

Prostor mora biti otvoren sa najmanje tri strane, bez obzira da li je navedeni prostor natkriven, uz vidljivo obilježavanje stolova za sjedenje, prisustvo maksimalno četiri osobe za jednim stolom i uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

Foto FENA

Dozvoljen je i rad fitness centara i teretana isključivo za individualne treninge, zatim rad wellness i spa centara. Zabranjuje se rad javnih bazena, uz izuzetak održavanja trenažnih procesa u bazenima koji su predviđeni za plivače i paraplivače, reprezentativce i profesionalne vaterpolo ekipe uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

Previous Najdraži gost kuca na vrata - muslimani dočekuju ramazan
Next Skandalozna politika zvaničnika Slovenije prema cjelovitosti Bosne i Hercegovine

You might also like

OTPOR BOSNE

Goražde se sjeća komandanta Zaima Imamovića

U organizaciji Udruženja za očuvanje lika i djela Zaima Imamovića i saboraca, danas je prigodnim programom na Zaimovom dolu obilježena godišnjica formiranja Prvog bataljona 1. Drinske brigade Armije RBiH, kao

Ekonomija/Biznis

Predstavljena Studija o raspodjeli prihoda od indirektnih poreza

Studija o raspodjeli prihoda od indirektnih poreza, koja je danas predstavljena u Kantonu Sarajevo, donosi stručnu analizu stanja, obima i vrijednosti ekonomskih procesa u Kantonu Sarajevo te analizu prikupljanja i

BH RAZGLEDNICA

Prelijepi prizori na Uni: Džamija na riječnom ostrvu

Bosanska Otoka, mjesto u Bosanskoj krajini, u jednom se razlikuje od svih drugih u Evropi. Ova čaršija je jedina koja se može pohvaliti time da ima džamiju na adi, riječnom