Iz ‘trojke’ sad kažu da Dodikova politika direktno ugrožava mir i to ne samo u Bosni i Hercegovini

Iz ‘trojke’ sad kažu da Dodikova politika direktno ugrožava mir i to ne samo u Bosni i Hercegovini

Nakon što je predsjednik BH entiteta Rs Milorad Dodik potpisao ukaz o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Rs,  SDPBiH, Narod  i pravda i Naša stranka oglasili su se zajedničkim saopćenjem u kojem  zahtijevaju reakciju pravosudnih institucija kako bi svi odgovorni, predvođeni Miloradom Dodikom, snosili krivičnu odgovornost za svoja djela.

– Novi potezi Milorada Dodika predstavljaju kršenje Daytonskog sporazuma, što je direktno ugrožavanje mira u Bosni i Hercegovini, ali i cijelom  regionu. Nažalost, svjedočimo da je Dodik odbio i odbija konstruktivni rad u interesu svih građana Bosne i Hercegovine, pa i samog bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska. Sada je očito da nikakve opomene neće zaustaviti rušitelje ustavnog poretka, zato je nužno da se na ovakve atake na državu, državne institucije i sveukupni mir odgovori odlučno i konkretno – kaže se u saopćenju “Trojke”

Podsjećaju  međunarodnu zajednicu da su bonske ovlasti visokog predstavnika sistemska mjera upravo za ovakve situacije, kao i ostavljena mogućnost da NATO rasporedi svoje trupe, posebno na području Brčko distrikta BiH.

Vrijeme je, kažu, da i međunarodna zajednica odluči da li SNSD i satelitske sljedbenike u rušenju države mogu posmatrati kao partnera za izgradnju mira ili kao ruske partnere za njegovo rušenje, prenose agencije.

Donedavno su iz ove političke grupacije pričali o ‘reformisanom Dodiku’ te da su spremni ‘izviniti se i povući ako se pokaže suprotno’!

-Dodik i Čović su spremni sarađivati, ako se pokaže da smo u krivu – izvinit ćemo se i povući, govorio je Nikšić početkom godine.

Previous Novinarki u RTV Srebrenica sugerirano da ne koristi pojam genocid
Next Učesnici iz svih dijelova svijeta pristižu u Nezuk kod Sapne - Odavanje počasti ubijenim u genocidu

You might also like

NAŠI DANI

SDBiH: SDP u Bratuncu radio isto kao i u Srebrenici – lične podatke Bošnjaka prosljeđivali u Srbiju

Socijaldemokrati Bosne i Hercegovine, partija koja je 2019. formirana u Tuzli nakon raskola sa SDP-om, izdala je saopćenje. (Predsjednik ove stranke je Enver Bijedić, on je bivši predsjednik Kantonalnog odbora

OTPOR BOSNE

Mostar: Rekonstruisana korpa kojom su dopremane potrepštine vraćena na mjesto na kojem je bila u vrijeme rata

Ratna korpa koja je u vremenu agresije na Mostar bila “korpa spasa“ za dio građana pod kišom granata, rekonstruisana je i postavljena na mjesto na kojem je služila Mostarcima u

NAŠI DANI

Tri osobe iz Konjica ozdravile nakon infekcije koronavirusom

Služba za civilnu zaštitu općine Konjic sopćila je sinoć da su tri osobe sa područja općine Konjic ozdravile, a koje su ranije bile pozitivne na prisustvo kornavirusa COVID-19. U obavještenju