Ambasador Erginay kod Izetbegovića: Turska zahvalna za podršku BiH

Ambasador Erginay kod Izetbegovića: Turska zahvalna za podršku BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas ambasadora Republike Turske Cihada Erginaya koji je prenio pozdrave i zahvalnost predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana i Vlade Republike Turske predsjedavajućem Predsjedništva BiH za pruženu bezrezervnu podršku u teškim trenucima tokom brutalnog pokušaja prevrata u noći s petka na subotu, saopćeno je.

Ambasador Erginay informisao je predsjedavajućeg o razvoju situacije u Turskoj i stavovima turske Vlade.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istakao je da aktuelna zbivanja u Republici Turskoj prati s velikom pažnjom, te ponovio da će Bosna i Hercegovina u budućnosti nastaviti da njeguje snažne bilateralne veze između dviju država, uputivši izraze podrške Vladi Republike Turske u nastojanjima da očuva stabilnost i demokratski ustavni poredak.

(Agencije)

Previous Kozarac: Klanjana dženaza i obavljen ukop za osam žrtava zločina u Prijedoru
Next Fabrika 'Srebreničanka' - Za izvoz namijenjeno 70 posto proizvodnje

You might also like

NAŠI DANI

Iftari u Jemenu!

Do kraja ramazana i stanovnicima Jemena, kojima je svaki dan borba za preživljavanjem, podijelit ćemo 5.500 iftara – saopćili su iz humanitarne organizacije Pomozi.ba. U sklopu akcije “Ramazan 2024” svakog

NAŠI DANI

Premijer Novalić odbacio mogućnost poskupljenja struje

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić odbacio je mogućnost povećanja cijene el. energije, a što se spominjalo u javnosti posljednjih dana. – Poštovani građani, želim Vas obavjestiti da, sve

NAŠI DANI

Prof. Finkelstain: Izraelske ‘operacije’ su masakri. Cilj je etnički očistiti sjever Gaze

Profesor Norman Finkelstain, stručnjak za izraelsko-palestinski sukob i autor knjige “Gaza: istraga o njenom mučeništvu”, kaže da je cilj Izraela etnički očistiti sjeverni Pojas Gaze kako bi zauzeo veće područje.