Bakir Izetbegović postaje punac, na svadbu dolazi i Erdogan

Bakir Izetbegović postaje punac, na svadbu dolazi i Erdogan

Sutra (petak) u domu porodice Izetbegović očekuje se veselje.

Kćerka istaknutog državnog zvaničnika i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i doktorice Sebije Izetbegović, Jasmina, odlazi u novi dom. Njen izabranik je, kako pišu domaći mediji, Ćamil Humačkić, biznismen rodom iz Stoca.

Navodno će vjerska ceremonija vjenčanja biti obavljena u sarajevskoj Begovoj džamiji, uz prisustvo reisa Husein ef. Kavazovića, kao i predsjednika Turske R. T. Erdogana. Svadbena proslava očekuje se u hotelu Europe.

Jasmina Izetbegović nije toliko eksponirana u javnosti. Mediji su navodili da je vlasnica marketinške agencije.

Budući mladenci

2016. godine Bakir Izetbegović je prisustvovao svadbi kćerke turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, Sumeyye Erdogan.

Turski predsjednik sutra dolazi u posjetu glavnom gradu naše države. U službenoj najavi navodi se da će Erdogan obići mezar prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, na Šehidskom mezarju Kovači.

Predsjednik Turske bi trebao klanjati džumu-namaz u Baščaršijskoj džamiji, odnosno džamiji Havadže Duraka, koja od 16. stoljeća krasi staro jezgro Sarajeva, a koju je restaurirala Generalna direkcija vakufa Republike Turske.

Predsjednik Turske Erdogan će se potom sastati sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom. Nakon sastanka i radne večere predviđena je konferencija za novinare.

Previous Konaković otišao Čoviću
Next Predsjednik Turske Erdogan doputovao u Sarajevo: Bosna i Hercegovina je ključna država na Balkanu

You might also like

NAŠI DANI

Naučnici: Izgleda da je omikron manje ozbiljna varijanta koronavirusa

Vodeći imunolog u Velikoj Bitaniji John Bell u utorak je izjavio da omikron varijanta koronavirusa nije ista kao ona kojoj je svijet svjedočio prošle godine i da se nova varijanta

NAŠI DANI

Ministrica Turković razgovarala s njemačkom ministricom Baerbock

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Dr Bisera Turković razgovarala je jučer u Minhenu sa ministricom vanjskih poslova Njemačke Annalenom Baerbock na zajedničkom sastanku sa šefovima

NAŠI DANI

Završena izgradnja vještačkog jezera na Bjelašnici

  Radovi na izgradnji vještačkog jezera na olimpijskoj planini Bjelašnici – rekonstrukciji i modernizaciji akumulacije II su završeni i danas je počelo punjenje jezera. – Vrijednost investicije je 1,2 miliona