Bakir Izetbegović postaje punac, na svadbu dolazi i Erdogan

Bakir Izetbegović postaje punac, na svadbu dolazi i Erdogan

Sutra (petak) u domu porodice Izetbegović očekuje se veselje.

Kćerka istaknutog državnog zvaničnika i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i doktorice Sebije Izetbegović, Jasmina, odlazi u novi dom. Njen izabranik je, kako pišu domaći mediji, Ćamil Humačkić, biznismen rodom iz Stoca.

Navodno će vjerska ceremonija vjenčanja biti obavljena u sarajevskoj Begovoj džamiji, uz prisustvo reisa Husein ef. Kavazovića, kao i predsjednika Turske R. T. Erdogana. Svadbena proslava očekuje se u hotelu Europe.

Jasmina Izetbegović nije toliko eksponirana u javnosti. Mediji su navodili da je vlasnica marketinške agencije.

Budući mladenci

2016. godine Bakir Izetbegović je prisustvovao svadbi kćerke turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, Sumeyye Erdogan.

Turski predsjednik sutra dolazi u posjetu glavnom gradu naše države. U službenoj najavi navodi se da će Erdogan obići mezar prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, na Šehidskom mezarju Kovači.

Predsjednik Turske bi trebao klanjati džumu-namaz u Baščaršijskoj džamiji, odnosno džamiji Havadže Duraka, koja od 16. stoljeća krasi staro jezgro Sarajeva, a koju je restaurirala Generalna direkcija vakufa Republike Turske.

Predsjednik Turske Erdogan će se potom sastati sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom. Nakon sastanka i radne večere predviđena je konferencija za novinare.

Previous Konaković otišao Čoviću
Next Predsjednik Turske Erdogan doputovao u Sarajevo: Bosna i Hercegovina je ključna država na Balkanu

You might also like

SANDŽAK

Bošnjaci obilježavaju Dan Sandžaka

  Bošnjaci danas obilježavaju nacionalni blagdan 20. novembar – Dan Sadžaka, u znak sjećanja na osnivanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Sandžaka (ZAVNOS) u Pljevljima 1943. Ovaj blagdan je neradni dan

NAŠI DANI

Forto: Naša stranka će vlastitim idejama pokrenuti ovu državu

Novoizabrani predsjednik Naše stranke (NS) Edin Forto izjavio je danas kako osjeća veliku čast i odgovornost povodom izbora na tu funkciju. Premijer KS izabran je za novog predsjednika NS, nakon

NAŠI DANI

Kancelar Nehammer i ministar Cikotić o jačanju bilateralnih odnosa Austrije i Bosne i Hercegovine

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić sastao se danas u Sarajevu sa austrijskim kancelarom Karlom Nehammerom. Ovaj sastanak je nastavak jačanja bilateralnih i regionalnih odnosa u oblasti sigurnosti i