Bosanske firme grade bolnicu u Danskoj

Bosanske firme grade bolnicu u Danskoj

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kopenhagenu Emir Poljo posjetio je gradilište Univerzitetske bolnice u Køgeu, na čijoj izgradnji trenutno radi oko 40 radnika iz naše države.

Gradilište Univerzitetske bolnice u Køgeu (Kraljevina Danska), na kojem rade radnici bosanskohercegovačkog konzorcija na čelu sa VS-Trendom d.o.o., u društvu direktora ove firme Sabahudina Blaževića posjetio je ambasador Bosne i Hercegovine u Kopenhagenu Emir Poljo.

U sastavu delegacije su još bili Amir Avdić, bivši guverner i premijer USK-a, Senad Bajramović, direktor Salmont d.o.o, Anel Hadžić, eksterni konsultant i drugi članovi menadžmenta ovog bh. konzorcija.

Ovom prilikom članovi delegacije su se uvjerili da su radovi na prvom bloku B1 u završnoj fazi i da se uspješno privode kraju. Prva zgrada bolnice, od ukupno četiri, trebala bi primiti prve pacijente već u aprilu 2022. godine. Cijeli projekat izgradnje bolnice u Køgeu će trajati do kraja 2024. godine. Trenutno na ovom gradilištu radi oko 40 radnika iz Bosne i Hercegovine a predviđen je dolazak još 150.

Posjeta Danskoj je rezultirala zaključivanjem ugovora VS-Trenda sa klijentom Johnson Controls o zajedničkom nastupu na izgradnji bolnice u gradu Odense. Ovih dana menadžment VS-Trenda, na čijem je čelu direktor Blažević, uključen je u pregovore o budućim sličnim velikim projektima koje očekuju ovu međunarodno-referentnu bosansku kompaniju u glavnom gradu Kopenhagenu, potvrđeno je iz Ambasade BiH u Kopenhagenu.

Gosp. Blažević je zahvalan Danskoj i svojim danskim saradnicima na pojverenju i ukazanoj prilici VS-Trendu, firmi koja nastavlja da impresionira ispunjavajući ugovore, istovremeno pokazujući koliko potencijala i kvalitetne radne snage naša država ima i može da ponudi na zahtjevnom tržištu kao što je Danska.

Od samog početka, i postupka etabliranja naše kompanije u Danskoj, cijelo vrijeme je aktivno uključena i naša Aambasada u Kopenhagenu, koja pruža nesebičnu podršku kompanijama bh. konzorcija na čelu sa VS – Trendom iz Bihaća.

Izvor

Previous Sastanak Džaferović - Aliyev
Next Vukanović: RS nema robne rezerve. Ti nemaš konzerve, a hoćeš da ratuješ

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Vispak značajno povećao izvoz

 Domaća prehrambena industrija Vispak iz Visokog značajno je povećala vrijednost izvoza u ovoj godini. U prvih sedam mjeseci 2019. godine ukupan izvoz je povećan za 20 posto u odnosu na isti

MADE IN BOSNIA-387

U prvom krvartalu 2018. godine Tešanj izvezao 365 miliona KM

  “Njegovanje rada i radne kulture čini 70 posto uspjeha Tešnja. Druga stvar je da ovdje privrednici znaju odabrati partnere i nije ih stid pitati s kim rade”, ovako komentariše

MADE IN BOSNIA-387

Firma iz D. Vakufa kreće sa prvom isporukom namještaja od metala; počinju i proizvodnju ekskluzivnih drvenih kuća

Lider u oblasti drvne industrije u Bosni i Hercegovini, kompanija MALAK Janj d.o.o. Donji Vakuf  do kraja ove sedmice šalje svoju prvu isporuku namještaja od metala u iznosu od  52.000