Sastanak Džaferović – Aliyev

Sastanak Džaferović – Aliyev

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović sastao se s predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Aliyevim

Sagovornici su istaknuli da su odnosi dvije države izuzetno dobri i prijateljski, sa značajnim prostorom za unapređenje odnosa na polju ekonomske, energetske i kulturne saradnje.

Razgovarano je o projektu Jadransko-jonskog gasovoda (IAP), kojim je predviđeno da se osigura direktno snabdijevanje Bosne i Hercegovine prirodnim gasom iz Azerbejdžana, što je od izuzetnog značaja, imajući u vidu narastajuće izazove na evropskom tržištu kada je u pitanju snabdijevanje gasom.

Predsjednik Aliyev je iskazao zahvalnost članu Predsjedništva BiH Džaferoviću na više puta potvrđenoj podršci azerbejdžanskim vlastima u naporima koje poduzimaju na zaštiti teritorijalnog integriteta Azerbejdžana.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Džaferović čestitao je predsjedniku Azerbejdžana na potpisivanju mirovnog sporazuma u vezi sa regijom Karabah, te pružio punu podršku reintegraciji teritorije Azerbejdžana.

Razgovarano je izazovima sa kojima se azerbejdžanske vlasti suočavaju kada je u pitanju deminiranje teritorije na području Karabaha, te o podršci koju deminerski timovi iz Bosne i Hercegovine mogu pružiti na ovom planu.

Predsjednik Azerbejdžana je pozvao bosanskohercegovačke kompanije da učestvuju u projektima obnove infrastrukture na području Karabaha.

Previous CalCon aplikacije razvijene u Travniku koristi 10 miliona ljudi
Next Bosanske firme grade bolnicu u Danskoj

You might also like

NAŠI DANI

Proruski skup u Beogradu: Vučić je pokazao svoj izdajnički karakter; podrška ruskom narodu “u opstanku na vjekovnim ognjištima”

Građani koji su se odazvali pozivu takozvane “Narodne patrole” održali su večeras u Beogradu protest u znak podrške Rusiji, kao odgovor na to što je Srbija na Generalnoj skupštini Ujedinjenih

NAŠI DANI

Čestitka građanima s najvišeg vrha u zemlji – Maglića (VIDEO)

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić uputio je čestitku građanima Bosne i Hercegovine povodom Dana državnosti sa najvišeg planinskog vrha u Bosni i Hercegovini, sa planine Maglić. Premijer Novalić je uputio 

NAŠI DANI

Lukačeva propaganda o kampovima za obuku terorista nastavak je propagande s početka devedesetih

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač kaže da u RS ne postoje organizovani paradžemati i centri za obuku terorista, dok u Federaciji BiH (FBiH) ima na desetine takvih centara,