Sastanak Džaferović – Aliyev

Sastanak Džaferović – Aliyev

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović sastao se s predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Aliyevim

Sagovornici su istaknuli da su odnosi dvije države izuzetno dobri i prijateljski, sa značajnim prostorom za unapređenje odnosa na polju ekonomske, energetske i kulturne saradnje.

Razgovarano je o projektu Jadransko-jonskog gasovoda (IAP), kojim je predviđeno da se osigura direktno snabdijevanje Bosne i Hercegovine prirodnim gasom iz Azerbejdžana, što je od izuzetnog značaja, imajući u vidu narastajuće izazove na evropskom tržištu kada je u pitanju snabdijevanje gasom.

Predsjednik Aliyev je iskazao zahvalnost članu Predsjedništva BiH Džaferoviću na više puta potvrđenoj podršci azerbejdžanskim vlastima u naporima koje poduzimaju na zaštiti teritorijalnog integriteta Azerbejdžana.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Džaferović čestitao je predsjedniku Azerbejdžana na potpisivanju mirovnog sporazuma u vezi sa regijom Karabah, te pružio punu podršku reintegraciji teritorije Azerbejdžana.

Razgovarano je izazovima sa kojima se azerbejdžanske vlasti suočavaju kada je u pitanju deminiranje teritorije na području Karabaha, te o podršci koju deminerski timovi iz Bosne i Hercegovine mogu pružiti na ovom planu.

Predsjednik Azerbejdžana je pozvao bosanskohercegovačke kompanije da učestvuju u projektima obnove infrastrukture na području Karabaha.

Previous CalCon aplikacije razvijene u Travniku koristi 10 miliona ljudi
Next Bosanske firme grade bolnicu u Danskoj

You might also like

NAŠI DANI

Ivan Štraus – arhitekta koji je gledao rušenje i ponovno građenje svojih objekata

  Komemorativna sjednica povodom smrti uglednog arhitekte Ivana Štrausa (Kremna, Srbija, 28. juna 1928. – Sarajevo, Bosna i Hercegovina, 25. augusta 2018.), čiji su brojni objekti ostali u Bosni i

OTPOR BOSNE

Gradačac se prisjeća svojih heroja i herojske odbrane: Godišnjica formiranja 107. Vmtbr. ARBiH

Nizom sadržaja u Gradačcu je jučer i danas obilježena 25. godišnjica formiranja 107. mtbr, prve Viteške i jedne od najbrojnijih brigada ARBiH. Zvanične  delegacije i građani odali su počast borcima

NAŠI DANI

Bosanski premijer u zvaničnoj posjeti Njemačkoj (VIDEO)

  Ceremonijom svečanog dočeka ispred Bundeskanzleramta u Berlinu otpočela je zvanična posjeta predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića Saveznoj Republici Njemačkoj. Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine je