Bošnjačka stranka: Pobjeda evropske, građanske i multietničke Crne Gore

Bošnjačka stranka: Pobjeda evropske, građanske i multietničke Crne Gore

Izglasavanje nepovjerenja 42. Vladi Crne Gore, svojevrsna je pobjeda evropske, građanske, multietničke i sekularne Crne Gore, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

„Crna Gora je i večeras položila test demokratske zrelosti. Izglasano je nepovjerenje Vladi i sigurni smo da će večerašnjom većinskom odlukom poslanika, biti stavljena tačka na sve ono što je karakterisalo rad smijenjene Vlade.

Večeras se po ko zna koji put i potvrdila ispravnost odluke Bošnjačke stranke, da ne bude dio Vlade, koja se dominantno bavila revanšizom prema neistomišljenicima, kršenjem manjinskih prava, čišćenjem institucija od pripadnika manjinskih naroda, kao i promocijom pojedinaca sa retrogradnim idejama.

Posebno ističemo anticivilizacijsko ponašanje premijera i određenih ministara u više navrata, koji su svojim izjavama i činjenjem napravili ogromnu štetu državi, za koju će biti potrebno vrijeme da bi se ona sanirala.

Večerašnja većinska odluka u Skupštini Crne Gore, pokazatelj je da je većinska Crna Gora spremna da baštini ideje multietičnosti, građanskog i sekularnog koncepta i da je Crna Gora u kojoj su svi jednaki, ustvari i jedina moguća i održiva.

Pred nama je period kada svi treba da damo doprinos, da već od sjutra krenemo u razgovore oko formiranja nove Vlade. Crna Gora nema vremena za gubljenje, građani od nas očekuju da krenemo u rješavanje nagomilanih problema”.

Previous Potpisan ugovor o prodaji hotela “Igman” - slijedi obnova nakon tri decenije
Next Ismet Gavrankapetanović o zbrinjavanju ranjenih 5. februara '94.: Operisali smo dan i noć

You might also like

NAŠI DANI

Grčki ministar u Sarajevu, podrška NATO putu Bosne i Hercegovine

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio ministra vanjskih poslova Grčke Nikosa Dendiasa Razgovarano je o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Grčke, za koje je rečeno da su

NAŠI DANI

Hasečić: Što se budala ponosi, normalan se stidi. I ptice na grani znaju da se u Bosni desila agresija i genocid

  Predsjednica Udruženja “Žena – žrtva rata” Bakira Hasečić za N1 je kazala da je krajnje vrijeme da političari iz Bosne i Hercegovine kažu “Dosta je” i da se okrenu

NAŠI DANI

Preminuo prof. Mahmut Karalić – na bosanski je preveo šest kanonskih zbirki hadisa

U ponedjeljak, 11. januara 2021. godine na Ahiret je preselio ugledni alim Mahmut ef. Karalić.  Prof. Mahmut ef. Karalić rođen je 15. aprila 1950. godine u selu Radinovići kod Zenice.