Detalji hapšenja maloljetnika u Lukavcu: Ranjeni nastavnik u stabilnom stanju

Detalji hapšenja maloljetnika u Lukavcu: Ranjeni nastavnik u stabilnom stanju

U jutrošnjoj pucnjavi koja se dogodila u Osnovnoj školi Lukavac Grad jedna osoba je ranjena i smještena je u UKC Tuzla. 

Uhapšen je nedugo nakon pucnjave. Išetao se i krenuo prema gradu, te ja uhapšen od strane pripadnika MUP- a TK. Radi se o maloljetnom licu koje je kako kažu nedavno zbog lošeg vladanja prebačeno iz druge Osnovne škole u Lukavac.

Kako kažu roditelji, ovo nije prvi put da dječak donosi oružje u školu. Već je upućivao prijetnje i učenicima, a i nastavnom osoblju.

-Odmah po zaprimanju prijave, izlaskom policijskih službenika PU Lukavac na lice mjesta događaja, zatečeno je dijete za koje se sumnja da je pucalo iz vatrenog oružja, te su zatečeni odbačeno vatreno oružje i dr predmeti. Dijete (starosti nepunih 14 godina) se nalazi pod policijskim nadzorom u prostorijama PU Lukavac, dok se vatreno oružje i ostali odbačeni predmeti obezbjeđuju do otpočinjanja uviđaja.

U pucnjavi je povrijeđeno jedno lice, N.O. (1985) iz Lukavca, uposlenik JU OŠ Lukavac grad koje je tom prilikom zadobilo TTP konstatovane na Klinici za hirurgiju, a prema trenutnim informacijama povrijeđeni je podvrgnut operativnom zahvatu na Klinici za ORL koja je još u toku.

Obezbjeđenje lica mjesta vrše policijski službenici PU/PS Lukavac, a uviđaj pod nadzorom dežurnog Tužioca KTTK-a koji se nalazi na licu mjesta izvršiće istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TKa i OKP PU Tuzla. Na licu mjesta nalazi se i Tužilac za maloljetnike.

U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti djece i maloljetnika u krivičnom postupku, nismo u mogućnosti dati više informacija. – kažu iz MUP-a TK.

-U osnovnoj školi u Lukavcu jutros oko 9 sati je došlo do pucnjave. Kako je od ranije poznato četrnaestogodišnjak je upucao uposlenika škole, a koji je potom hospitaliziran na UKC Tuzla.

Naime, kako je medijima rečeno riječ je o Nedimu Osmanoviću, sinu Ismeta Osmanovića. Ismet Osmanović je nekadašnji poslanika SDA u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine.

Za N1 Ismet Osmanović je potvrdio da je riječ o njegovom sinu.

“Istina radi se o mom sinu. On je bio profesor engleskog jezika i pomoćnik direktora”, kazao je Osmanović.

Na naše pitanje u kakvom je trenutno stanju Nedim, Osmanović je kazao:

“Operacija još uvijek traje. Doktori su mi rekli da je u stabilnom stanju”, kazao je Osmanović za N1.

(RTVTK/MiruhBosne)

Previous Podsjećanje na stravične zločine u Višegradu: U “živim lomačama“ ubijeno više od 140 žena, djece i staraca
Next Protestno okupljanje u Mostaru: Hitno obustaviti gradnju Hrvatskog narodnog kazališta na lokalitetu Lakišića harema

You might also like

NAŠI DANI

Članovi Tužilaštva moraju biti oštro upozoreni da konačno počnu raditi svoj posao na zaštiti Ustavnog poretka BiH ili će snositi posljedice

Osude i saopštenja koja su uslijedila nakon ukupne atmosfere koja je pratila neustavno obilježavanje Dana RS-a neće zaustaviti Milorada Dodika na njegovom putu urušavanja Bosne i Hercegovine i njenih institucija.

NAŠI DANI

Konaković otišao Čoviću

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Dragan Čović objavio je na svom Twitter nalogu da je ugostio predsjednika Naroda i Pravde, Elmedina Konakovića.  “Sastanak s Konakovićem u Mostaru o aktuelnoj situaciji u

NAŠI DANI

Facebook blokirao profil Dragana Bursaća zbog objave slike logora za Bošnjake u Srbiji

  Banjalučki novinar Dragan Bursać objavio je jučer sliku logora za Bošnjake Šljivovica kod Užica u Srbiji, nakon čega je njegov Facebook profil privremeno blokiran. – Objava o postojanju logora