Džeko lovi Beckhama i Ibrahimovića: Dijamant bi mogao postati tek treći s titulama u tri Lige petice

Edin Džeko osvojio je naslov prvaka u Bundesligi (Wolfsburg) i u Premiershipu (Manchester City), a dođe li do scudetta s Romom nadmašio bi dvije legende. 485940548

Edin Džeko jedini je bh. nogometaš koji ima dvije osvojene titule u Ligama petice. Dijamant je, podsjetimo, sa Wolfsburgom osvojio naslov prvaka u Bundesligi, a onda je prešao u Premiership, gdje je osvojio novi naslov prvaka.

Zapravo, sa Manchester Cityem je u dva navrata bio prvak Engleske, prije nego će preći u Romu, koja ima visoke ambicije u ovoj sezoni.

Ukoliko se te ambicije ostvare i Roma osvoji scudetto, onda će se Edin Džeko naći u malom, ali izabranom društvu igrača koji su osvajali tri Lige petice. To društvo trenutno čine Zlatan Ibrahimović i David Beckham, koji su osvajali titule u tri najače evropske lige.

Ibrahimović je osvojio Italiju, Španiju i Francusku, a Beckham Englesku, Španiju i Francusku.

Dug je spisak igrača koji su osvajali dvije evropske lige, s tim što je većina njih na zalasku karijere, a neki više ni ne igraju, ta razliku od Džeke, koji bi osvajanjem Italije možda napravio i najveći uspjeh, s obzirom na to da su titule u Italiji, Njemačkoj i Engleskoj, vrijednije od one u Francuskoj, koje imaju Ibrahimović i Beckham.

Zajedno sa Džekom, osvajanjem dva naslova u najjačim ligama Evrope mogu se pohvaliti još i Luis Figo(Italija – Španija), Xabi Alonso (Njemačka – Španija), Wesley Sneijder (Španija – Italija), Ronaldinho(Španija – Italija), Clarence Seedorf (Španija – Italija), Ronaldo (Engleska – Španija), Mario Balloteli(Engleska – Italija) i Tiago Alcantara (Španija – Njemačka), piše Goal.

Previous NEKE NAPOMENE O BOSANSKOM JEZIKU
Next Sasina je sanska srebrenica

You might also like

SPORT

Amel Tuka večeras trči za selekciju Evrope u duelu sa SAD

Amel Tuka trčat će večeras za selekciju Evrope u duelu sa Sjedinjenim Američkim Državama u bjeloruskom Minsku. Pod nazivom “Najveće rivalstvo u historiji atletike”, reprezentacije Amerike i Evrope odmjeravaju snage

SPORT

Sinanović: Ne želim bilo kakvu medalju, želim postati prvak svijeta

Bosanskohercegovački kickboxer Edin Sinanović pobijedio je Poljaka Lukasza Kaczmarczyka, u svom drugom meču na 22. svjetskom prvenstvu u kickboxingu, koje se održava u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” u Sarajevu.

SPORT

Bosna i Hercegovina će na novoj FIFA rang listi biti najbolje plasirana reprezentacija u regionu

Na početku sljedećeg mjeseca FIFA će ‘izbaciti’ novi poredak najboljih reprezentacija svijeta. Naša fudbalska rerpezentacija će na najnovijoj FIFA rang listi napredovati za jedno mjesto, te će biti 20. selekcija