FBiH vratila 27.000 radnih mjesta: Više zaposlenih nego prije pandemije

FBiH vratila 27.000 radnih mjesta: Više zaposlenih nego prije pandemije

Za vrijeme mandata aktuelne Vlade FBiH broj radnih mjesta povećan za preko 58 hiljada radnih mjesta.

Broj zaposlenih u Federaciji Bosne i Hercegovine prema prebivalištu zaposlenika na dan 20. decembra 2021. iznosio je 534.166.

Pokazuju ovo najnoviji podaci Porezne uprave FBiH. Sada se već može reći da se Federacija BiH potpuno ekonomski oporavila od posljedica izazvanih koronavirusom, pišu Vijesti.ba.

Broj zaposlenih je najrelevantniji pokazatelj efekata poduzetih mjera Vlade FBIH. Na dan proglašenja nesreće 16. marta 2020. godine, ukupan broj zaposlenih u FBiH je iznosio 534.076, a najniži broj je zabilježen na vrhuncu pandemije u maju 2020. godine kada je iznosio 507.617.

Današnji podaci Porezne uprave govore da je Federacija BiH uspjela, ne samo vratiti broj izgubljenih radnih mjesta tokom pandemije, nego je on danas veći od broja zaposlenih prije proglašenja pandemije.

Galamu analitičara s početka pandemije kako je Vlada FBiH zakasnila sa donošenjem mjera ili kako su one ekonomski neopravdane i loše, brojevi su danas potpuno demantirali i pokazali ispravnosti postupaka Novalićeve vlade.

Također, valja napomenuti da je broj zaposlenih 2014. godine bio 475.935, što znači da je za vrijeme mandata aktuelne Vlade FBiH broj radnih mjesta povećan za preko 58 hiljada radnih mjesta.

Previous Predao se Aleksandar Macan, prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca
Next Otisak stope u betonu kao uspomena na djevojčicu Almu iz Bijeljine

You might also like

Ekonomija/Biznis

Smanjen broj bh. državljana koji prvi put traže boravišnu dozvolu u EU

Prema podacima Eurostata u 2021. godini 33.212 bosanskohercegovačkih državljana je prvi put dobilo boravišnu dozvolu u Evropskoj uniji, što je za 1.982 manje nego godinu ranije i za 23.151 manje

MADE IN BOSNIA-387

Limena ambalaža iz Maglaja ide za evropske i svjetske kupce – Firma ADV PAX Lutec širi pogon i zapošljava još 50 radnika

  Firma ADV PAX Lutec iz Maglaja, koja proizvodi limene kutije i ukrasne ambalaže za više industrija, nedavno je isporučila prvu seriju proizvoda za EU – njemačkom maloprodajnom preduzeću Aldi.

Ekonomija/Biznis

Kuvajćani grade ‘Ilidžanski biser’ vrijedan 13 miliona eura (Video)

Kompanija Al Diyar Real Estate na Ilidži je počela pripremne aktivnosti oko izgradnje svog drugog velikog projekta koji nosi naziv Ilidža Pearl. U razgovoru za poslovni portal Akta.ba direktor firme