Foto turizam – Bosanska kultura i tradicija kroz objektiv

Foto turizam – Bosanska kultura i tradicija kroz objektiv

U organizaciji udruženja za kulturu i edukaciju “LEA KREARTIVA” predstavljen je novi projekat pod nazivom “FOTO TURIZAM”

Novootvoreni jedinstveni studio za fotografisanje „FOTO TURIZAM“ pruža mogućnost turistima i građanima Bosne i Hercegovine da se fotografišu u raznim bosanskim narodnim nošnjama. Studio je smjesten u srcu Baščaršije u ulici Gazi Husrev begova 46/c.

Ovaj projekat ima za cilj promovirati ljepotu naše kulture i tradicije kroz fotografiju i turizam. Foto – turizam je inovativan projekt koji spaja ljubitelje fotografije i putovanja, pružajući im jedinstvenu priliku da istraže bogatu tradiciju, kulturno nasljeđe i lokalnu kulturu kroz objektiv fotoaparata.

Posjetioci mogu izabrati nošnju koja im se najviše sviđa, zatim se upustiti u avanturu fotografisanja u autentičnom ambijentu stare bosanske sobe.

Studio je mjesto gdje se susreću prošlost i sadašnjost i gdje svi mi kroz objektiv pričamo priču o Bosni i Hercegovini kulturnoj baštini. A kroz bogatu historijsku tradiciju provest će vas sestre Lejla Radović I Ajla Resić te potruditi se da Vam ovo iskustvo ostane u nezaboravnom sjećanju.

Video: BHRT
Previous Život posvetio traženju nestalih: Sadik Selimović će 11. jula ukopati i trećeg brata
Next 11. jula u Konjicu: Izložba akademskog umjetnika Adisa Lukača "Šahid-Svjedok"

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Maglaj čuva od zaborava srednjovjekovno bosansko pismo (Video)

Kako bi je sačuvali, kao dio historije, ali i kulturne baštine Bosne i Hercegovine, u Općoj biblioteci u Maglaju su organizovali niz sadržaja posvećenih njegovanju bosančice. Uz stručne edukatore, na radionicama

BAŠTINA

Kazandžije su zaštitnici domaćeg kulturnog naslijeđa (Video)

Jedna od najljepših i najstarijih ulica i sokaka, na Baščaršiji je Kazandžiluk, u kojoj stari majstori, kazandžije, uprkos epidemiji koronavirusa, spremno i s radošću dočekuju strane i domaće turiste.

BH RAZGLEDNICA

Pogledajte kako su Blagajci obilježili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Srednjovjekovna utvrda iznad Blagaja, dom bosansko-humskih velikaša Kosača bio je prava lokacija za proslavu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. U mnogim gradovima i mjestima širom naše domovine prigodnim manifestacijama obilježena